Menu

Kijk, Dit is mijn Thuis!

Een goede voorbereiding is het halve werk, en daar zijn Emiel en Vanessa het levende bewijs van. Door voorafgaand aan hun eerste gesprek met Woonadviseur Laura goed na te denken over hun woonwensen, creëerde het jonge stel in een korte tijd hun eigen thuis. Leefruimte was één van hun belangrijkste woonwensen, en die woonwens hebben ze met een paar slimme keuzes meer dan vervuld!

“Het is heerlijk om nu onze eigen plek te hebben, die we helemaal samen hebben opgebouwd”, vertelt Vanessa. In de afgelopen jaren hadden ze beiden nog hun eigen woning en woonden ze in het huis van Emiel. “We woonden daar prima”, vervolgt Vanessa, “maar het voelde toch niet helemaal als ons gezamenlijke thuis en als jong gezin waren we ook echt toe aan een plek die echt bij ons huidige leven past.” Om die reden ging het stel op zoek naar een nieuwe woning, met een goed uitgedachte woonwensenlijst.

De eerste wens op die lijst was een nieuwbouwwoning, vertelt Emiel. “Ik ben niet handig, dus een bestaande woning die nog helemaal moet worden aangepast naar onze wensen had niet onze voorkeur. Daarnaast is het ook een heel fijn gevoel om de eerste bewoner van een woning te zijn.” “En nog belangrijker: je kunt een nieuwbouwwoning nog helemaal inrichten naar je eigen smaak”, vult Vanessa aan. “We zijn een kijkje gaan nemen op de Zaanse nieuwbouwdag, waar we kennismaakten met het nieuwbouwproject Wormervelden. Nooit gedacht dat we in een dorp als Wormer terecht zouden komen, maar dit project en met name deze woning vielen direct op.”

Ruimte voor een groeiend gezin

Niet in het minst omdat deze woning voldeed aan nóg een belangrijke woonwens: leefruimte voor een groeiend gezin! Emiel: “onze zoon Vince is al flink mobiel en we willen hem graag alle ruimte geven om lekker te kunnen spelen in en rondom het huis. Om die reden hebben we ook specifiek voor deze woning (hoekwoning, red.) gekozen; de tuin is heerlijk groot en we hebben een prachtig vrij uitzicht aan de zijkant van de woning.”

Vanessa, die op haar werk al bezig is met de voorbereidingen op haar zwangerschapsverlof,  vult aan: “En met een tweede op komst, wordt die behoefte aan (speel)ruimte straks alleen maar groter. We waren dan ook blij dat we onze behoefte aan extra leefruimte konden invullen door te kiezen voor een uitbouw aan de achterzijde van onze woning.” Emiel vult aan: “Eigenlijk is het zonde als je het niet doet; de uitbouw gaat over de volledige breedte van de achterzijde van onze woning, dus hij levert een enorme hoeveelheid extra ruimte op. Perfect voor Vince om heerlijk rond te fietsen!” Om de ruime woonkamer optimaal te verbinden met de even zo ruime tuin, koos het stel bovendien voor openslaande deuren die de leefruimte op de begane grond bij mooi weer nóg groter maken.

Met flexibiliteit in zijn achterhoofd maakte Emiel zich ook hard voor het aanleggen van extra loze leidingen en aansluitingen op de begane grond. “Op deze manier kunnen we de woonruimte op de begane grond op veel meer manieren indelen, en als we straks twee opgroeiende kinderen in huis hebben is dat geen overbodige luxe. Die extra flexibiliteit zorgt ervoor dat ons thuis de komende jaren met ons mee kan groeien.”

Persoonlijke voorkeuren

Dat Emiel en Vanessa hun woning woonklaar wilden laten opleveren, wisten ze al voordat ze met Woonadviseur Laura aan tafel gingen. “We hadden ons online al goed verdiept in de Woonsferen, hadden er al mee gespeeld in de online inspiratietool en we hebben erg goed opgelet tijdens de informatiedag voor toekomstig bewoners”, vertelt Emiel. “Samen kwamen we al snel tot de conclusie dat Woonsfeer Natuurlijk voldoende ruimte bood om onze persoonlijke voorkeuren in de afwerking van ons nieuwe thuis terug te laten komen”, aldus Vanessa.

Toch stond het stel ervan te kijken hoe makkelijk het ging toen ze eenmaal bij Laura aan tafel zaten, vervolgt ze. “Normaal gesproken kunnen onze meningen nog wel eens verschillen, maar door het uitgekiend aantal Woonsferen weet je snel wat wel en niet bij je past. De kleur taupe in Woonsfeer Natuurlijk sprak ons direct aan en die hebben we dan ook als basis genomen om op verder te bouwen. Vervolgens konden we kijken op welke manier de keuken – die een centrale rol in onze woonruimte beneden inneemt – het beste passend kon worden gemaakt bij die basiskeuze. Het is fijn om die vergelijking te maken onder begeleiding van je Woonadviseur. Je ziet binnen een oogopslag of je het donkere werkblad of juist het lichte werkblad mooier vind bij de andere keuzes die je hebt gemaakt.”

Emiel: “omdat Victor het werk al voor je heeft gedaan, weet je dat de keuzes die je binnen de Woonsfeer maakt ook goed bij elkaar zullen passen. En Woonadviseur Laura begeleide ons goed bij het maken van die keuzes. We stonden binnen 2 uur weer buiten!”

Het resultaat is woonkamer die qua kleur en stijl evenwicht uitstraalt. En de bandbreedte van Woonsfeer Natuurlijk wordt onderstreept door de manier waarop de lichte meubels met een licht klassieke afwerking van Emiel en Vanessa moeiteloos combineren met de natuurlijke tinten van de wanden en vloeren. En ook de moderne ecru hoekbank waar we het interview voor dit artikel voeren is helemaal op zijn plaats in de leefruimte beneden. De ruimte krijgt een extra natuurlijke uitstraling door de accentwand in de woonkamer en de whitewash vloer maakt het geheel ruimtelijk.

Blijf bij jezelf!

Het is dan ook niet moeilijk voor Emiel en Vanessa om heel tevreden te zijn met hun nieuwe thuis. Gevraagd naar tips voor toekomstige kopers van een nieuwbouwwoning, stelt Vanessa dat het allereerst van het grootste belang is om bij jezelf te blijven. “Zorg er voor dat je goed onder woorden brengt wat je wilt en waar je blij van wordt. Bedenk goed: het wordt straks jouw thuis, dus je moet dubbel en dwars achter elke keuze staan die je maakt. En een goede voorbereiding helpt je daar enorm bij. Weten wat je wilt leidde bij ons tot een snel besluitvormingsproces, maar het leidde er ook toe dat we ons lekker voelen bij de keuzes die we hebben gemaakt. En daarin laten we ons niet leiden door wat andere mensen vinden.”

Geen gezeur

Emiel sluit af met zijn advies: “kies voor woonklaar wonen. Je hoeft dan niet langs alle showrooms, je hoeft niet zelf te klussen of het werk van verschillende aannemers te managen, na te denken over keukens en badkamers; allemaal dingen waar wij geen zin in hadden. We hebben van mensen in onze omgeving die een nieuwbouwwoning kochten zoveel gehoord over alle zorgen die horen bij het bewoonbaar maken van je thuis en daar hebben wij gelukkig amper last van gehad. Wij konden na de oplevering direct starten met het verhuizen van onze spullen, en dat was niet voor iedereen in onze omgeving direct goed te begrijpen. Eén van mijn vrienden is stucadoor, en die heeft me wel twee keer gevraagd wanneer hij moest komen stucen. Het blijft leuk om te zien dat mensen in je omgeving echt verrast zijn wanneer ze ontdekken dat woonklaar ook echt woonklaar is!”