Menu

Kijk, Dit is mijn Thuis!

“Hebben we een zolder?”, vraagt Thomas zich hardop af. Lachend legt hij uit wat hij bedoelt: “met een fitnesskamer en een volwaardige guest room met badkamer en suite voelt de zolder meer als een volwaardige tweede verdieping.” Samen met zijn vriendin Linda woont Thomas in een prachtige twee-onder-één-kapwoning van INSTIJL op IJburg. Met behulp van de Leefwijzen van Victor&Wonen creëerde het stel een thuis dat op alle verdiepingen perfect tegemoetkomt aan hun manier van leven.

De ruimte op zolder komt Thomas en Linda goed van pas. In het comfort van hun eigen woning runt dit jonge en dynamische stel twee webshops, houden ze hun administratie bij, hun conditie op peil en hebben ze vooral heel veel ruimte gemaakt om heerlijk samen te wonen. En dat is belangrijk omdat Thomas door zijn werk als piloot vaak van huis is, legt hij uit. “Het klinkt raar, maar mijn thuis moet completer en beter zijn dan de hotelkamers waar ik voor mijn werk vaak voor in verblijf. Die zijn namelijk erg mooi en mijn thuis moet natuurlijk mooier zijn: een plaats zijn waar ik het allerliefst ben.”

En dat streven hebben Thomas en Linda met hun keuze voor woonklaar wonen goed weten te realiseren. “De Woonsferen van Victor&Wonen boden ons alle mogelijkheden om onze eigen persoonlijkheid in de afwerking van ons nieuwe thuis te leggen”, vertelt Linda. “Op basis van alle informatie die we uit het Woonadvies kregen hebben we voor iedere ruimte een moodboard gemaakt. Daar hebben we rustig de tijd voor genomen, zodat er voor iedere kamer een weloverwogen beeld ontstond van de sfeer die we voor ogen hadden.”

"Als we de woning niet woonklaar opgeleverd hadden kunnen krijgen, hadden we 'm niet gekocht!"

Dat Thomas en Linda aandacht besteden aan de styling van hun woning wordt onderstreept door de prachtige zelfgemaakte open proviandkast in de leefkeuken, die de ruimte van de uitgebouwde keuken goed benadrukt. “Ook voor het plaatsen van alle meubels hebben we de tijd genomen, vervolgt Linda. “We wilden na de oplevering eerst een goed gevoel krijgen bij een kamer voordat we startten met de inrichting. Dat werkte goed voor ons.”

Buiten alle stylingaspecten was de mogelijkheid om de woning woonklaar te laten opleveren een harde eis voor het stel, vertelt Thomas. “Als we de woning niet woonklaar opgeleverd hadden kunnen krijgen, hadden we ‘m niet gekocht! We zijn nu nog steeds blij met alle tijd die we hebben bespaard. Denk alleen als eens aan alle showroombezoeken die we nu niet hoefden af te leggen…”

Met de in het oog springende proviandkast, het niet te missen kookeiland en de uitbouw (Leefwijze Culinair, red) neemt de leefkeuken van Thomas en Linda een centrale plaats in hun woning in. En dat is logisch, als je bedenkt waar Linda’s grote passie ligt. “Ik ben begonnen aan een opleiding voor voeding en diëtetiek en wil voedingsadviezen gaan geven, specifiek voor luchtvaartpersoneel”, vertelt Linda, die vroeger werkte als stewardess. “Daarnaast vormt deze keuken een prachtige setting om content voor mijn webshop (www.superjuicer.nl ) te creëren. Maar bovenal is de keuken voor ons een fijne plek om samen te zijn!”

Dat samen zijn belangrijk is voor Thomas en Linda, is te zien aan de manier waarop de rest van de benedenverdieping is ingedeeld. Een knusse TV-hoek, de ruime eettafel bij de keuken en de heerlijke zit die ze hebben gecreëerd in de aangrenzende woonkamer.

“We waren aanvankelijk van plan om beneden kantoorruimte te creëren, maar we zijn heel blij met de manier waarop onze benedenverdieping nu is ingedeeld. We hebben nu overal plaats om heerlijk te zitten, praten en gewoon samen te zijn. Dat vonden we het belangrijkst: ons huis is vooral ons thuis, zoals het hoort te zijn.”

"Ons huis is vooral ons thuis, zoals het hoort te zijn!"