De planning

Wat is de volgende stap in het proces van het verbeteren van de woningen in jouw wijk? Hieronder vind je de tijdlijn van het project, altijd actueel bijgewerkt met de laatste berichten en eventuele wijzigingen. Wij zorgen ervoor dat deze planning altijd up-to-date is, zodat jij op de hoogte blijft van belangrijke data.

Je ziet dat we nog niet voor elke stap in de planning een concrete datum noemen. In de loop van het project worden ook deze data concreet gemaakt. Bij vragen kun je altijd terecht bij jouw woonadviseur.
Toon eerdere stappen
2015

Stap 1. Jouw woning komt in aanmerking voor woningverbetering

Jouw stappenplan

Je hebt een brief ontvangen waarin de woningeigenaar meldt dat jouw woning in aanmerking komt voor woningverbetering. a.s.r. heeft BAM Woningbouw geselecteerd om plannen te maken om jouw woning comfortabeler te maken en jouw gasrekening te verlagen.
2016

Stap 2. BAM Woningbouw start het onderzoek

Jouw stappenplan

Nadat de eigenaar van jouw woning je op de hoogte heeft gebracht van de voorgenomen plannen om de woningen in jouw wijk te verbeteren, starten wij met ons onderzoek naar de verbetering van jouw woning. Daarvoor bezoeken we een aantal woningen, maar we nemen jouw woonervaringen ook mee. Die kun je aan ons doorgeven door de vragenlijst in te vullen en naar ons terug te sturen.

Stap 3. Inspraak

Jouw stappenplan

We vormen een comité van bewoners en vragen hun mee te denken over het plan om de woningen in jouw wijk te verbeteren. Deze bewoners zijn ook een aanspreekpunt voor de andere buurtbewoners.

Ga naar de pagina Contact en kijk bij contactpersonen om te lezen wie van jouw buurtbewoners in het bewonerscomité zitten.

Stap 4. Laat je informeren over de plannen om jouw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken

Jouw stappenplan

We maken een plan van aanpak voor de verbetering van jouw woning. Het doel van het plan is simpel: meer wooncomfort en lagere energielasten. In het plan van aanpak zie je wat er precies gaat gebeuren, wat de kosten zijn en wat het oplevert.

Je krijgt alle tijd om het plan goed door te lezen. We nodigen je daarna uit voor een informatiebijeenkomst, waar we samen met onze partners klaarstaan om al je vragen over het plan te beantwoorden.

Stap 5. Stem jij in met de verbetering van jouw woning?

Jouw stappenplan

Lever jouw instemmingsformulier in
De woningverbetering in jouw buurt gaat door wanneer 70% van de bewoners instemt met de plannen. Stem je samen met jouw buurtgenoten voor de woningverbetering? Of twijfel je nog over je stem? Deel je overwegingen met ons en als je nog vragen hebt, horen we het graag. Van de eigenaar ontvang je een instemmingsformulier waarop je jouw keuze aangeeft.

70% bewonersinstemming
Zodra 70% van de bewoners heeft ingestemd met de woningverbetering gaan de werkzaamheden in alle woningen door. Natuurlijk brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte en gaan we samen werken aan een goede voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden.

Stap 6. Een persoonlijk gesprek bij jou thuis

Jouw stappenplan

Geen enkele woning is gelijk, daarom maken we bij de informatiebijeenkomst een afspraak bij jou thuis. We kijken dan wat er eventueel nog nodig is in jouw woning, aanvullend op de plannen die we voor alle woningen hebben gemaakt. Deze 'warme opname' is een belangrijke stap in de voorbereiding op de verbetering van jouw woning.

Als je dat wilt, geven we een toelichting op de komende stappen in het proces en we beantwoorden al je andere vragen.

Stap 7. Benieuwd naar het resultaat van de werkzaamheden?

Jouw stappenplan

We maken een proefwoning zodat je het resultaat van de werkzaamheden zelf kan ervaren. Wanneer alle werkzaamheden zijn voltooid, sturen we je een uitnodiging om de proefwoning te komen bezichtigen.

Stap 8. Samen bereiden we ons goed voor

Jouw stappenplan

Als 70% van jouw buurtbewoners heeft ingestemd met het plan voor de verbetering van de woningen in jouw buurt, gaan we starten met de voorbereiding op de werkzaamheden. En daar betrekken we jou natuurlijk ook bij. Op deze website geven we je informatie en tips waarmee je jezelf zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de werkzaamheden.

Om de goede hoeveelheid materialen te bestellen, komen onze samenwerkingspartners op afspraak bij jou langs. Denk bijvoorbeeld aan het inmeten van kozijnen voor de nieuwe ramen.

Planningsgesprek
Circa twee weken voor de start van de werkzaamheden maken we een afspraak bij jou thuis. Tijdens het planningsgesprek bespreken we jouw persoonlijke planning met je. Op deze planning zie je precies wanneer we starten met jouw woning en wanneer we in welke ruimte aan de slag gaan. Tevens bespreken we tijdens ons bezoek hoe je jouw woning gereed kunt maken voor de werkzaamheden.

Stap 9. BAM en partners starten met de verbetering van jouw woning

Jouw stappenplan

Op de afgesproken dag en tijdstip starten we met de werkzaamheden om jouw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Tijdens onze werkzaamheden kun je in jouw woning blijven wonen.

We gaan zorgvuldig om met je persoonlijke bezittingen en laten je woning elke dag netjes achter. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, leveren we de woning persoonlijk aan jou op.

Stap 10. De oplevering van jouw vernieuwde woning

Jouw stappenplan

Het lange wachten is voorbij! De werkzaamheden zijn afgerond en je kunt gaan genieten van je vernieuwde woning. Bij de oplevering komen we bij je langs om je alles uit te leggen over de vernieuwingen in je woning.

In dit stadium zul je ook toegang hebben tot jouw persoonlijke omgeving op deze website. Op deze persoonlijke website geven we je Energiecoaching-tips waarmee jij jouw energieverbruik en daarmee je woonlasten nóg verder kunt laten afnemen.

Bij de oplevering ontvang je een vragenlijst met een aantal vragen over de manier waarop je onze werkzaamheden hebt ervaren. We hopen dat je de tijd neemt deze voor ons in te vullen. Met jouw input kunnen we onze manier van werken weer verder verbeteren.

Stap 11. Hoe bevalt jouw verbeterde woning?

Jouw stappenplan

Hebben we bij de oplevering iets over het hoofd gezien? Of kwamen er na een aantal weken nog opleverpunten aan het licht? We plannen een aantal maanden na oplevering een dag in waarop wij samen met onze partners in de wijk zijn om eventuele problemen en onvolkomenheden op te lossen.

Je ontvangt daarvoor een uitnodiging waarin we uitleggen hoe je jezelf kunt aanmelden en op welke manier je jouw vragen alvast aan ons kan stellen.
2017
Toekomst

Jouw contactpersoon

Vragen? Stel ze aan jouw contactpersoon. Klik op de naam voor alle contactgegevens of klik op het envelopje om direct een e-mail te sturen.

Of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Vernieuwde uitstraling

Het resultaat van de stemming over de vernieuwde uitstraling van de woningen is bekend.