Menu

Woningen Thuis in Weert, Keent opgeleverd: tijd voor feest!

Na een vlotte bouwperiode is het dan zo ver: alle woningen van Thuis in Weert in de wijk Keent zijn opgeleverd! En dat moest natuurlijk gevierd worden. Daarom organiseerden we een oplevermoment waar we met de bewoners proostten op de nieuwe woningen.

Tevreden bewoners

In de wijk Keent te Weert realiseerde BAM Woningbouw 18 eengezinswoningen in karakteristieke Oudhollandse architectuur.

Inmiddels hebben alle bewoners de sleutel ontvangen en zijn de eerste woningen zelfs al betrokken. Ongeveer de helft van de bewoners koos namelijk voor een Victor&Wonen Woonsfeer. Dit wil zeggen dat de woning woonklaar werd opgeleverd, inclusief keuken, luxere badkamer, wand-en vloerafwerking. Na ontvangst van de sleutel konden zij direct verhuizen en wonen in hun nieuwe thuis in Weert. Bij bouwnummer 1 stonden de eerste verhuisdozen al binnen. "Onze verwachtingen waren hoog, en daar is zeker aan voldaan." vertelt bewoner Wouter tevreden.

Ook uitvoerder van het project was positief verrast door Victor&Wonen. "Nu kregen bewoners de sleutel en ze verhuisden letterlijk de volgende dag. Dat ben ik niet gewend. Normaal gesproken staan er busjes van de aannemer klaar, niet de verhuiswagens!" Ook waren er volgens hem weinig opleverpunten.

Op de vraag of het wachten op de sleutel meegevallen is, werd volmondig ja gezegd door de nieuwe buren. "Ik had op juli of augustus gerekend, en toen werd het opeens april!" vertelt Claudia. Ook Hanane van bouwnummer 2 vond het sneller gaan dan verwacht.

Keent kiest kwaliteit

Het project Thuis in Weert was onderdeel van het project Keent kiest kwaliteit. Volgens wethouder Frans van Eersel heeft Thuis in Weert dan ook volop bijgedragen aan het de ontwikkelingsvisie van het plan en is het een mooie afronding en aanvulling op de wijk. Daarbij bedankt de wethouder dan ook vooral de nieuwe bewoners die mede hebben bijgedragen aan dit mooie stukje Keent.

Adjunct-directeur van BAM Woningbouw Zuid Frans Fonteijn spreekt ook met veel lof over het project. Ook hij bedankte de nieuwe bewoners en de gemeente. Daarnaast sprak hij over het nieuwe project: Thuis in Weert in de wijk Biest, waar opnieuw 15 eengezinswoningen worden gebouwd in de Oudhollandse architectuur. De verkoop verloopt voorspoedig en de bouw van deze woningen staat gepland voor september 2016.

"Ik woon in dat witte huis!"

De Oudhollandse architectuurstijl wordt gekenmerkt door karakteristieke elementen zoals de brede en hoge ramen. Deze sfeervolle kwaliteit is een afgeleide van de Amsterdamse grachtenpanden, die de woonfunctie op de begane grond accentueert en etaleert. Typerend voor de Oudhollandse architectuurstijl is het feit dat iedere woning binnen een rij een duidelijke eigen stempel heeft. Zo hebben de woningen afwisselende gevelkleuren en dat is handig: in een gesprek tussen buren werd al gezegd: "Ik woon daar in dat witte huis!"

Maar niet alleen de direct-betrokkenen zijn positief over het project. Ook een omwonende gaf volop complimenten over het project. "Het is echt een verbetering voor de wijk. Ze gaan achter mijn woning ook bouwen, en ik hoop dat het net zo mooi wordt als dit project. Vooral de verschillende kleuren gevels spreek me aan. Niet overal hetzelfde, maar een afwisselend straatbeeld; daar houd ik wel van. Ik zag ook dat een woning de keuken in het midden van de kamer heeft; dat is leuk gedaan!"

Thuis in Weert krijgt vervolg

In de wijk Biest worden opnieuw 15 eengezinswoningen in Oudhollandse architectuur gebouwd. De bouw van deze woningen is inmiddels gestart. Bekijk de projectsite van Thuis in Weert, Biest voor updates van de bouw!
Thuis in Weert logo

Project: Thuis in Weert (Nieuwbouw)

Kenmerken: 18 eengezinswoningen types B en C uit de BAM Wooncollectie in karakteristieke Oudhollandse architectuurstijl. Laatste woning opgeleverd in mei 2016.

Partners: Ontwikkeling/bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite