Menu

Verkoopmanifestatie Hof van Gerwen: "Ik heb de woning eigenlijk stiekem al ingericht!"

Op donderdagavond 26 oktober stond het projectteam van Hof van Gerwen klaar om geïnteresseerden en omwonenden te informeren over het project, de woningen en de verkoopprocedure van de 34 stijlvolle nieuwbouwwoningen van het plan. Om klokslag 19.00 uur liepen de eerste enthousiaste bezoekers al binnen, waar ze werden ontvangen met een brochure -  vers van de pers: want deze was pas sinds gisteren ook fysiek verkrijgbaar.

Het project Hof van Gerwen wordt gerealiseerd aan de Provincialeweg in de wijk Meerveldhoven, een van de vier samengesmolten dorpskernen die nu samen de bebouwde kom van Veldhoven vormen. De 34 nieuwbouwwoningen zullen worden uitgevoerd in de stijlvolle Jaren ’30 architectuur, gebouwd in een hofstructuur met veel aandacht voor groen. De nieuwe wijk krijgt hierdoor een intieme uitstraling, die perfect aansluit bij het dorpse karakter van de wijk.

De woningen worden bijzonder energiezuinig uitgevoerd. Zo worden ze niet aangesloten op het gasnet en hebben ze een EPC van minder dan 0,26. In Veldhoven kun je verdwalen in de rijke geschiedenis van de stad, maar woon je met oog op de toekomst.

"Bouwnummer 2 is mijn favoriet"

Verspreid over de gehele ruimte stonden banners klaar met daarop informatie per woningtype. De interesse was erg verdeeld over de verschillende woningen. "We zijn inmiddels wat ouder en willen graag een slaap- en badkamer op de begane grond; iets minder tuin is ook wenselijk. De eerste verdieping kunnen we gebruiken voor de kleinkinderen die komen logeren", luidde de reactie bij de geschakelde en twee-onder-een-kapwoningen type G.

"Bouwnummer 2 is mijn favoriet, dus ik hoop echt dat ik die krijg toegewezen", hoopt een enthousiaste mevrouw. "Ik heb hem stiekem al helemaal ingericht!", lacht ze.

Bij de type D woningen waren vooral wat jongere gezichten te zien: "We hebben nu een woning van 90 vierkante meter, dus een type D woning van 160 vierkante meter is wel een stuk groter. We hebben twee kinderen, en tegen de tijd dat het project opgeleverd wordt, lopen ze allebei. Dan hebben we de ruimte wel nodig."

Het financiële plaatje

Met behulp van de makelaars en financieel adviseurs werd natuurlijk een ander belangrijk facet van het kopen van een woning besproken: de financiën. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning gaat er namelijk nog een bedrag in de afwerking van de woning zitten. "Het is even schrikken wanneer je een rekensommetje maakt, maar het levert natuurlijk ook wat op. De woning is energiezuinig, gasloos en daarmee dus niet afhankelijk van gasprijzen. Wanneer je de woning woonklaar laat opleveren kun je direct verhuizen. Je betaalt dan geen extra huur of hypotheek meer en al je apparaten zijn nieuw en hebben dus ook een gunstig energielabel", redeneert een jong stel hardop.

"Ik wil woningtype G in Woonsfeer Design"

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft een nadeel ten opzichte van een bestaande woning: je kunt de woning nog niet zien. Wanneer je een huis koopt wil je graag de ruimte en de sfeer kunnen ervaren.

Tijdens de manifestatie namen veel bezoekers daarom een kijkje in de woning via virtual reality. Geïnteresseerden konden zelf bepalen in welke Woonsfeer ze de woning wilden ervaren. "Ik wil graag woningtype G in Woonsfeer Design", gaf een man aan die zich al goed had georiënteerd via de website.

Dat de virtual reality ervaring populair was, bleek al snel. Er stond een heuse rij waarin mensen geduldig wachtten tot ze zelf even al in hun nieuwe woning mochten kijken. En namen dan ook de tijd om alle Woonsferen en ruimten te bekijken. "Ik ga alvast naar huis, blijf jij nog kijken?", grapte een man tegen zijn partner. "Ik ben al thuis, in het nieuwe huis", luidde het antwoord.

Inspiratie bij Woonadviseur Briegit

Na de toewijzing en aankoop van de woning, breekt voor de toekomstige bewoners van Hof van Gerwen een nieuwe spannende periode aan. Samen met Woonadviseur Briegit bekijken de kopers samen hoe ze hun woning opgeleverd willen hebben. Tijdens de zogeheten Woonadviesgesprekken nemen ze samen met Briegit de verschillende Leefwijzen en Woonsferen door en bepalen ze welke bouwkundige opties nog meer gewenst zijn.

Om alvast een voorproefje te kunnen geven, zat Briegit de hele avond klaar om vragen te beantwoorden over de Woonsferen en Leefwijzen. Aan de hand van plattegronden inspireerde ze de bezoekers al met de mogelijkheden van hun - hopelijk - nieuwe thuis.

's Avonds op de bank kon de inspiratie nog even doorgaan, want iedere deelnemer aan een speeddate met Briegit kreeg een goodiebag met plattegronden, meubels op schaal, een pritstift en een schaar, zodat ze zelf al hun woning kunnen gaan inrichten. Natuurlijk ontbrak ook een woontijdschrift niet voor extra inspiratie.

Eerste buurtborrel al een feit

Buiten bezoekers die graag een nieuwe woning willen kopen, waren er ook een aantal omwonenden aanwezig tijdens de avond. "Ik ben wel benieuwd wat er in mijn achtertuin gaat gebeuren", wordt er verteld. "Ik ben wel erg blij dat het een woonwijk wordt!"

Ook waren er veel bekenden van elkaar, waardoor er al snel groepjes aan de bar een biertje zaten te drinken. De eerste buurtborrel is dus eigenlijk al een feit!

Inschrijven tot 5 november

Inschrijven op een woning van Hof van Gerwen kan nog tot 5 november a.s. Vraag via de homepage van de projectwebsite een inschrijfformulier aan en vul hem naar waarheid in. Lever deze vervolgens in, inclusief een kopie van een geldig identiteitsbewijs, bij makelaarskantoor Van Uffelen (Brussellaan 7B, 5628 TA Eindhoven - info@vanuffelen.nl).
Hof van Gerwen logo

Project: Hof van Gerwen (Nieuwbouw)

Kenmerken: 34 woningen in Jaren '30 architectuurstijl, waarvan: 12 eengezinswoningen type D, zes twee-onder-een-kapwoningen type D, 11 geschakelde woningen type G, twee twee-onder-een-kapwoning type G en vier twee-onder-een-kapwoningen type H.

Partners: Ontwikkeling/bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite