Menu

Thuis in Oosterwolde: jouw vragen beantwoord

De plannen voor Thuis in Oosterwolde, 24 frisse eengezinswoningen op de locatie waar ooit de oude melkfabriek stond, krijgen steeds meer vorm. Omdat dit nieuwbouwproject nog in ontwikkeling is en we onze plannen zo goed mogelijk op jouw wensen willen afstemmen, vroegen we je een enquête in te vullen en eventuele vragen achter te laten via de website. In deze nieuwsbrief geeft Pauline Heijmans, projectmanager van Thuis in Oosterwolde, antwoord op die vragen!

Pauline, kun je vertellen wat er zo bijzonder is aan het project Thuis in Oosterwolde?
"Thuis in Oosterwolde is een ontzettend leuk project. In tegenstelling tot de meeste nieuwbouwwijken, wordt het project in de bestaande dorpskern gebouwd. Hierdoor zit je direct in een mooie groene omgeving met volwassen bomen en planten. Het project ligt op loopafstand van het centrum, waardoor je volop kunt genieten van de voorzieningen van het dorp. En natuurlijk ligt Oosterwolde zelf hel mooi omringd door het groene Friese landschap.

We merken nu al dat er veel enthousiasme is voor het project; de reacties zijn enorm positief vanuit zowel bewoners van Oosterwolde als de gemeente. We hopen dan ook snel het project verder te ontwikkelen zodat het een mooie aanvulling vormt op de huidige woningen op  het oude fabrieksterrein."

Op de Facebookpagina van Thuis in Oosterwolde kwamen redelijk wat reacties op de wateroverlast op de locatie waar Thuis in Oosterwolde gebouwd gaat worden. Hoe wordt dit bij de nieuwe woningen opgelost?
Pauline: " Wij zijn bekend met dit probleem en bieden met Thuis in Oosterwolde een oplossing voor de wijk door onder de nieuwe woningen drainage aan te brengen, waardoor overtollig water snel wordt afgevoerd. Deze drains worden direct aangesloten op het riool, waardoor de afwatering goed geregeld is.  Voor de grond waarop de woningen van Thuis in Oosterwolde gebouwd zullen gaan worden, is daarnaast een 'schone grond' verklaring afgegeven door de provicie Fryslân. Officieel heet dit een 'geschikheidsverklaring', waarin staat opgenomen dat de grond is gesaneerd en daarmee van voldoende kwaliteit is om te worden bebouwd.

Op de website staat een vrij-op-naam-prijs vanaf €140.000,- genoemd. Kun je aangeven wat een hoekwoning ongeveer gaat kosten en of er nog andere woningen worden gerealiseerd?
Pauline: "We zijn op dit moment bezig met het peilen van de wensen en behoeften van de bewoners door middel van een survey. We gaan vooralsnog uit van één type, een eengezinswoning type B. Mocht blijken dat er behoefte is aan andere typen woningen dan zullen we dit in de planvorming meenemen. De hoekwoningen type B zullen indicatief rond de €165.000 gaan kosten."

Wanneer start de bouw van de woningen?
Pauline:  "In de regel mogen we gaan starten met de bouw op het moment dat 70% van de woningen is verkocht.  De bouw van de woningen zal ongeveer 7 maanden duren. We hopen de woningen eind 2017 op te kunnen leveren."

Zijn deze woningen vergelijkbaar met de huidige woningen in de wrongel?
Pauline: "Het zijn vergelijkbare eengezinswoningen, maar hebben een veel hoger afwerkingsniveau dan de huurwoningen. De woningen worden gebouwd naar het principe van Trias Energetica. Dit is een drie-stappenstrategie om de woningen energiezuiniger te maken. Deze stappen zijn:
Beperk de energievraag, bijvoorbeeld door goede isolatie; Maak maximaal gebruik van energie uit duurzame bronnen, zoals wind-, water-, en zonne-energie; Maak zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen om in de resterende energiebehoefte te voorzien. De woningen van Thuis in Oosterwolde worden daarom standaard voorzien van drielaagse beglazing, een hoogwaardige buitenschil en zonnepanelen.

Daarnaast kunnen de woningen van Thuis in Oosterwolde worden ingedeeld naar de wensen van de toekomstige bewoners én kunnen wij de woning compleet woonklaar opleveren. De woningen worden voorzien van een complete keuken, een luxere badkamer en toiletruimte, maar ook wandkleuren en vloeren in een Woonsfeer naar jouw keuze.  Alle Woonsferen en Leefwijzen (indelingsmogelijkheden) zijn online te bekijken en in de online inspiratietool kun je alvast je nieuwe thuis creëren!"

Kan er al een optie worden genomen op een woning?
Pauline: "In deze fase is dat helaas nog niet mogelijk. Op het moment dat de plannen duidelijk vorm hebben gekregen, zal de verkoop starten met een officiële verkoopmanifestatie. Vanaf dat moment is het mogelijk een optie te nemen."

Is het mogelijk om de bewonerscommissie Oosterwolde-Zuid  te betrekken bij de plannen?
Pauline: "We houden de bewonerscommissie graag op de hoogte van de plannen. Zij kan een belangrijke rol spelen in het contact met de bewoners en overige belangstellenden."

Meer weten over Thuis in Oosterwolde?
Op de projectwebsite ontdek je meer informatie over het project, de omgeving en bekijk je de kenmerken van de woningvarianten. Laat je inspireren door de blogs van interieurdesigner Victor en de unieke mogelijkheden om jouw woning van Thuis in Oosterwolde compleet woonklaar op te laten leveren met Victor&Wonen. In de handige online inspiratietool kun je alvast jouw eigen thuis creëren.
Thuis in Oosterwolde logo

Project: Thuis in Oosterwolde (Nieuwbouw)

Kenmerken: 24 eengezinswoningen uit de BAM Wooncollectie in karakteristieke Oud Hollandse architectuurstijl. Plan nog in ontwikkeling.

Partners: Ontwikkeling/bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite