Menu

Op zijn minst een maximale inrichting

Begin deze maand waren er maar liefst 98.000 bezoekers op de vtwonen&design beurs, wie van jullie was er niet? Daarom lijkt het me leuk om te bloggen over mijn bezoek aan ‘Salon Residence’, de onbekende-maar-niet-onbeminde andere woonbeurs.

In het prachtig verbouwde Singercomplex in Laren (museum en theater, opgericht door de fabrikant van de naaimachines) heeft het blad Residence onlangs haar visie op hedendaags interieurvormgeving laten zien. Veel binnen- en buitenlandse interieurmerken hebben, binnen het concept 'Boutique Hotel', hun nieuwste producten getoond. Dit creatieve concept is meer dan logisch, want hotels zijn door hun fantastische interieurs een grote inspiratiebron.

Salon Residence omvatte 18 ruimtes, o.a. suites, een breakfastclub en een jeneverbar. Ontworpen door 18 designers van naam, denk aan Kate Hume, Studio Mariska Jagt, Brecht Murré Atelier, Remy Meijers, Robert Kolenik en Marcel Wolterinck. De combinatie van fabrikanten en designers resulteerde in 18 verschillende interieurs.

En dat zijn allemaal op zijn minst maximale interieurs. En soms nog meer... De rijkdom die je ervaart is enorm, niet alleen in de superactuele meerkleurige woonartikelen, maar ook in de tijdloze interieurs in minimale stijl. Want naast groenen, nudes, bordeaux, goud, messing en marmer, was er ook beige, licht- en donkergrijs, mat wit en mat zwart. De overeenkomst tussen deze ogenschijnlijk verschillende expressies was de rijkdom van materiaal. Of het nu een exclusieve houtsoort was of een luxe stof met een ingeweven meerkleurig patroon. Vanzelfsprekend was alles prettig om aan te raken en een lust voor het oog; hoe maximaal of minimaal ook.

In dit hoge segment gaat het om behang dat per m2 geprijsd is, niet per rol. Dan kan je denken "Dat is niet voor ons weggelegd". Toch kunnen we inspiratie halen uit de bijzondere kleur- en materiaalcombinaties die getoond werden, al is het maar om te zien welke bloemen een hip, stylish boeket vormen. Of hoe een kussen met een meerkleurig bloempatroon de uni kleuren die je hebt liggen kan oppeppen. Geef je ogen de kost bij de beelden in deze blog. Dan kan je op zijn minst, via de foto's, gratis genieten van een maximale inrichting.

Tot de volgende blog en dank je wel voor je interesse in mijn visie op wonen: genieten van een functioneel, persoonlijk en mooi huis.

Victor