Menu

Eerste woningen Thuis in Bergen opgeleverd!

Deze week is het dan zo ver; de eerste woningen van Thuis in Bergen worden opgeleverd! Zo'n zeven maanden sinds het slaan van de eerste paal, hebben de nieuwe bewoners van bouwnummers 1,2,3,4 en 6 de sleutels van hun nieuwe thuis al mogen ontvangen en morgen kunnen ook de kopers van bouwnummer 5 de vlag buiten hangen. Letterlijk, want bij oplevering ontvangt iedereen een vlaggenstok met Nederlandse vlag!

Even een terugblik

Op 15 november ging de eerste paal van Thuis in Bergen de grond in. Voor de twaalf woningen, vier type A en acht type G woningen uit de BAM Wooncollectie, gingen maar liefst 104 palen de grond in. Dit duurde echter niet lang: in twee dagen tijd was dit klusje al geklaard!

Begin december proostten we samen met de toekomstige bewoners op een voorspoedige bouwperiode in het Hof van Bergen. Een schitterende locatie waar 7 maanden daarvoor de verkoopmanifestatie had plaatsgevonden. En met Sinterklaas voor de deur konden natuurlijk de chocolade huisnummers niet ontbreken. En dat niet alleen: ook het straatnaambordje werd officieel overhandigd aan de nieuwe bewoners van de Monnet-Nes!Net na de kerstvakantie haalde Thuis in Bergen het lokale nieuws. In de Alkmaarse Courant stond een artikel over het project, gelegen aan de Landweg in het pittoreske Bergen. Het belangrijkste nieuws: de bouw ligt op schema! Ondanks een koude januari-maand bleef de Elfstedentocht uit en kon het tunnelen gewoon doorgaan.

In februari nodigden we de toekomstige bewoners uit voor het eerste bouwplaatsbezoek. Tijdens het tunnelen is de bouwplaats niet veilig voor bezoekers, vandaar dat we even gewacht hebben tot dit achter de rug was. Tijdens het bouwplaatsbezoek stond het uitvoeringsteam en de Woonadviseur van het project klaar om de kopers rond te leiden en vragen te beantwoorden. Op dit moment was te zien zien dat de voor- en achtergevelelementen geplaatst waren en de stenen al klaar stonden voor het metselwerk.In maart was het metselwerk gereed en startten de werkzaamheden binnen in de woning. De trappen werden geplaatst, er werd begonnen aan het het stuc-,spuit- en tegelwerk en ook de nuts-partijen en gemeente gingen aan de slag. Niet alleen de woningen moeten namelijk gereed zijn voor oplevering, ook het straatwerk rondom de woningen moet er netjes bijliggen.

In April vond nog een bouwplaatsbezoek plaats. Tijdens dit bezoek hoorden we het woord 'schuttingen' al vallen tussen de buren en kwam ook het meetlint tevoorschijn. Keukenleveranciers, stucadoors en andere partijen die na oplevering aan de slag gaan konden namelijk gaan inmeten. Een enkeling was zelfs al bezig met het inmeten van de meubels!

Complimenten voor het uitvoeringsteam

De eerste woningen zijn opgeleverd en we zijn ontzettend trots te kunnen melden dat ons uitvoeringsteam ook de eerste complimenten al heeft mogen ontvangen.  Op het forum plaatste Leida en Milco: "Wij hebben vandaag de woning opgeleverd gekregen en de aanmerkingen van de deskundige van Eigen Huis waren minimaal, complimenten voor het BAM team!" en Ypo stuurt ons: "De adviseur van Vereniging Eigen Huis had weinig te mopperen en ik ook niet. Het huis is heel netjes opgeleverd. Maar ik schrijf vooral om de BAM te bedanken voor het elegante cadeautje van een vlag en vlaggenstok."

Direct verhuizen, wonen en genieten

Ruim een jaar nadat de verkoop van Thuis in Bergen startte, kunnen de toekomstige bewoners zich nu gaan richten op het leukste onderdeel van het kopen van een nieuwbouwwoning: het afwerken en inrichten van hun droomhuis!

Meer dan 40% van de kopers heeft gekozen voor een Woonsfeer. Kiezen voor een Woonsfeer betekent dat je jouw huis compleet woonklaar krijgt opgeleverd, precies in de sfeer waarin jij je helemaal thuis voelt. Je krijgt dan een complete keuken, een luxere badkamer en toiletruimte, maar ook wandkleuren en vloeren in de sfeer die bij jou past.

De overige bouwnummers worden casco opgeleverd. De trotse eigenaren van deze woningen gaan hun woning zelf afwerken en inrichten naar hun smaak.

We wensen iedereen veel klus-, verhuis- en woonplezier in jullie nieuwe Thuis in Bergen!

Voor meer informatie over dit project kun je terecht op de projectwebsite.
Thuis in Bergen logo

Project: Thuis in Bergen (Nieuwbouw)

Kenmerken: 4 starterswoningen type A en 8 geschakelde woningen type G uit de BAM Wooncollectie in stijlvolle Jaren '30 architectuur. Alle woningen zijn opgeleverd.

Partners: Ontwikkeling/bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite