Menu

Eerste paal Antoniuskwartier fase 2 zit in de grond!

Eind vorige week is de boorstelling op de bouwplaats van Antoniuskwartier fase 2 in Utrecht geïnstalleerd en gisteren zijn we dan écht begonnen: de eerste paal is geboord! En dat moest natuurlijk gevierd worden! Samen met de toekomstige bewoners, medewerkers van opdrachtgever Timpaan en de gemeente Utrecht proostten we samen op een voorspoedige bouw!

In 2015 introduceerden we het Antoniuskwartier; een nieuwbouwproject op een unieke locatie in Overvecht. Inmiddels is de eerste fase van dit project opgeleverd; 56 eengezinswoningen die naadloos aansluiten op het omliggende landschap, dat wordt gekenmerkt door prachtige platanen en brede groenstroken.

Fase 2 van Antoniuskwartier bestaat uit een drietal woningtypes, gerealiseerd in stijlvolle Jaren '30 architectuur welke in september 2016 in verkoop werden gebracht. Net als bij de succesvolle eerste fase van dit nieuwbouwproject is het belangrijkste uitgangspunt van de tweede fase van Antoniuskwartier de verbinding met de wijk met de prachtige omgeving. Inmiddels zijn alle woningen verkocht en vierden we op 6 juni de start van de bouw.

Oost,west, Utrecht best!

Ondanks code geel, vielen de buien gelukkig wel mee. Gewapend met paraplu's en capuchons keken we toe hoe wethouder Jansen van de gemeente Utrecht het startsein gaf bij de symbolische eerste paal. Ze waren namelijk 's ochtends vroeg al gestart met het heiwerk, dus dit was al de 34e paal die werd aangebracht!

De wethouder hield nog een korte toespraak om de toekomstige bewoners welkom te heten en te feliciteren waarnaar iedereen droog in de tent kon proosten!

Ingeborg de Jong, directeur van Timpaan gaf een korte toelichting over het project en regio directeur Martijn van der Knaap van BAM Wonen vertelde een aantal leuke feitjes over de toekomstige bewoners. Hoewel de meeste bewoners uit Utrecht komen is er één stel die Amsterdam voor dit prachtige project gaat verlaten. Maar er zijn meer reislustige kopers, zo ontvingen de Woonadviseurs berichten van kopers uit bijvoorbeeld Vietnam, Thailand, Aruba en Curaçao. Ook zijn er in de tussentijd als een aantal nieuwe toekomstige bewoners geboren.

Na alle speeches werd er natuurlijk geproost op de start van bouw en hebben de buren met elkaar kennisgemaakt!

Duurzaamheid en gemak

Duurzaamheid is een belangrijk in Antoniuskwartier. Mede hierdoor is het vraagstuk voor de mogelijkheden tot een gasloze woning uitgewerkt en aan iedereen aangeboden!

De woningen van Antoniuskwartier kunnen net als bij fase 1 woonklaar worden opgeleverd. Op het moment dat je de sleutel krijgt kun je direct wonen in en genieten van je nieuwe thuis in Utrecht. Bijna een kwart
van de toekomstige bewoners heeft hiervoor gekozen en kan begin volgens jaar direct na oplevering verhuizen!

Werkwijze funderingspalen

Benieuwd naar de technische kant van de funderingspalen? Er wordt over de gehele lengte van de palen een soort van schroef in de grond ingeboord, welke hol is van binnen. Als deze schroef op diepte is, wordt er beton in de holle kern gepompt. Tegelijkertijd wordt de boor langzaam weer omhoog gehaald en neemt dus het grond mee omhoog.

Na 5 dagen wordt de paal doorgemeten op sterkte en eventuele breuken. Als de metingen van de boorpaal goed zijn, kan de fundering worden gelegd.

Wist je dat…
...er maar liefst 833 palen in totaal voor de 151 woningen worden geboord.
...dat alle palen voor de bouwvak geboord zullen zijn!

Volg de bouw

Via de projectwebsite van Antoniuskwartier houden we je graag op de hoogte van de stand van zaken op de bouwplaats door middel van foto's, berichten en de planning.

Ben je één van de toekomstige bewoners van Antoniuskwartier? Dan zul je regelmatig worden uitgenodigd voor een bouwplaatsbezoek. Tijdens deze bezoeken kun je een kijkje nemen in je nieuwe huis en je vragen stellen aan onze collega's op de bouwplaats. Vergeet ook je camera niet mee te nemen en je mooiste foto's naar ons te sturen zodat wij ze kunnen delen met je nieuwe buren!
Antoniuskwartier fase II logo

Project: Antoniuskwartier fase 2 (Nieuwbouw)

Kenmerken: 121 eengezinswoningen types III, C en T uit de BAM Wooncollectie in stijlvolle Jaren '30 architectuur. Alle woningen zijn inmiddels opgeleverd.

Partners: Ontwikkeling: Timpaan
Bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite