Menu

Aarde, water, vuur, licht en lucht: voorjaarswonen met de elementen

Ik ben een blij man! Ik voel me luchtig, vrij en blij. Niet alleen omdat ik nu fulltime bij BAM Wonen werk als Woon-o-loog en hoofd interieur design, maar vooral omdat het om 7.30 uur al weer licht is! Mijn collega Rita zet op kantoor zelfs al geregeld een (zwart!) draai/kiepraam open. Iedereen is in vuur en vlam van een vroeg voorjaar.

Helemaal in m'n element!

Vanaf een week geleden totdat 26 maart de Zomertijd in gaat, ben ik ’s ochtends al helemaal in mijn element (daarna moet ik echt weer wennen aan het donker ten gunste van dat uurtje extra licht ’s avonds). Toevallig; want het paraplu-thema voor de interieurtrends van het voorjaar 2017 bij H&M is "wonen met de elementen; verfris je huis met aarde, water, licht, lucht en vuur".

Wonen met de elementen

De foto’s bewijzen hoe krachtig, up-to-date en stijlvol een ‘Natuurlijk’ interieur kan zijn, en hoeveel gezichten wonen met de elementen heeft. Is de accentkleur ‘waterblauw’, of trekken de greige tonen met lichtblauw de aandacht? Kijk hoe zwart-wit en blauw-wit dessins in hun element zijn met de elementen…

Bovendien is deze look ook stoer en oer; met zwarte metalen accessoires. Goud en glans details functioneren als zonnestralen in zo’n natuurlijk interieur. Het is een heel gelaagd beeld; wat niks te maken heeft met de natuurwinkel uit de jaren '80.

Vanzelfsprekend zien we veel natuurlijke materialen, hout, gevlochten bamboe, marmer. En de katoenen, fluwelen en linnen voor meubels, bed en bad mogen best gewassen of zelf ge-stonewashed zijn. Allemaal materialen die heerlijk zijn om aan te raken, zo ontmoeten de elementen de zintuigen.

Als dat geen prettig, persoonlijk, comfortabel wonen is, dan weet ik het ook niet meer…  

Groeten Victor

Nagekomen bericht: plants are here to stay, naturally :)

Foto's in eigendom van H&M