Menu

Terugblik op een gezellige Dit is mijn Thuis-warming in Wormervelden

Vorige week werd de laatste woning van fase 1 van Wormervelden opgeleverd. Tijd voor een feestje dus! Vrijdag 8 juli werd de Frietfiets van stal gehaald, de beachflags opgezet en kwam zelfs het zonnetje er nog even tussendoor!

Wormervelden is een nieuwbouwproject dat wordt gerealiseerd aan de Poortwachter in Wormer. BAM Woningbouw bouwt hier in opdracht van ontwikkelaar Parteon 122 diverse woningen in Jaren '30 en Oudhollandse architectuurstijl, verdeeld over 3 fases.

"Ontzettend leuk om te doen"

Terwijl de laatste paal van de derde fase de grond in ging, verzamelde bijna alle nieuwe bewoners van Wormervelden zich bij het hek dat de opgeleverde woningen scheidt van de bouwplaats waar fase 2 gebouwd wordt. Met friet en drankjes in de hand hadden de nieuwe bewoners de kans om verder kennis te maken met de nieuwe buren en Woonadvsieur Laura te bedanken voor de begeleiding het afgelopen jaar.

Ook de uitvoerder at een frietje mee. Voor hem was dit het eerste project waarbij de woningen woonklaar konden worden opgeleverd. "Er gaat meer tijd en aandacht in zitten dan bij een ander project, maar het is ontzettend leuk om te doen!" vertelt hij.

Even binnenkijken..

We mochten ook een kijkje nemen in de Oudhollandse woning van Kim en de Jaren '30 woning van Karlijn en Rogier. Beiden kozen zij voor een Woonsfeer van Victor&Wonen. Kim: "Ik heb voor Natuurlijk gekozen en ben er echt heel erg blij mee. Ik sport 4 á 5 keer per week en werk full time, dus dit was voor mij ideaal. Nu wordt je hele huis helemaal afgewerkt in dezelfde kleuren terwijl ik anders misschien het trapgat gewoon wit had gelaten." Ook de tuin van Kim is al aangelegd. "Er komen nog andere tuinmeubelen in, maar voor de rest is 'ie klaar. Samen met mijn buren zat ik snel op één lijn voor wat betreft de schutting, dus die staat gelukkig ook al." Kim heeft ook al even binnengekeken bij haar buurman die ook voor Woonsfeer Natuurlijk heeft gekozen. Kim: "We hebben dezelfde Woonsfeer, maar zijn woning is toch echt helemaal anders! Heel leuk is dat!"

Karlijn en Rogier kozen voor de vtwonen Woonsfeer en kozen voor hun inrichting een industriële maar toch warme look. Het pronkstuk in de woonkamer is de tafel. "De tafel vinden we echt fantastisch. Hij is lekker groot en kan tegen een stootje, handig met twee kinderen." vertelt Karlijn. Ook de kast in de woonkamer is een echte blikvanger. "De kast is uniek; er zijn maar een paar exemplaren beschikbaar. Dat sprak ons enorm aan." De persoonlijke smaak van Rogier en Karlijn is door de hele woning terug te vinden; van een deels-betonnen muur in de gang tot de kamers van de kinderen. "We wonen hier zó fijn. We hebben echt het mooiste huis van Wormervelden: met uitzicht op het water en een heerlijke tuin. Soms sta ik tijdens het warm maken van de fles voor de baby lekker naar buiten te kijken en weg te dromen."

Een gezellige buurt

Rond half 7 werd de frietfiets weer ingeladen, maar dat was voor velen nog niet het einde van het feest: "Er is een food festival bezig langs de Zaan, dus daar gaan we ook nog even naar toe.", vertelden verschillende buren. Een gezellige buurt dus, Wormervelden!
Wormervelden logo

Project: Wormervelden (Nieuwbouw)

Kenmerken: 94 diverse koopwoningen types B,C en G uit de BAM Wooncollectie in Jaren '30 en Oudhollandse architectuurstijl en 28 huurwoningen type A uit de BAM Wooncollectie in Jaren '30 architectuur. Laatste woning eerste fase opgeleverd in december 2015, laatste woning fase 2 opgeleverd in november 2016. Prognose oplevering fase 3: tweede kwartaal 2017.

Partners: Ontwikkeling: Parteon
Bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite