Het resultaat van isolatie in beeld

Wanneer we straks klaar zijn met de verbetering van jouw woning zijn de nieuwe dakpannen, het herstelde voegwerk, de nieuwe voordeur en de geschilderde buitenkozijnen de eerste dingen die in het oog springen. Het resultaat van de verbeterde isolatie in jouw woning is op het eerste gezicht veel minder goed zichtbaar. Toch zijn er manieren waarop we de energiebesparing en de toename in comfort in beeld kunnen brengen.

Het dak en de panelen voorzien we van isolatiemateriaal en het glas vervangen we door HR++ glas. Het resultaat daarvan merk je allereerst aan een afname van je stookkosten. In een goed geïsoleerde woning hoef je minder te stoken omdat de woning sneller opgewarmd is en langer warm blijft. Het wordt dus ook een stuk prettiger wonen. Ook in de zomer; want dan houdt de isolatie de warmte juist buiten en blijft je woning koeler.

We zijn ervan overtuigd dat je het resultaat van alle isolatiewerkzaamheden snel zult ervaren, maar dankzij de warmtebeeldcamera kunnen we je nu al laten zien dat je woning minder warmte verliest wanneer de isolatie is verbeterd! Op de foto hieronder is het dak van de rechter woning al wel geïsoleerd, en zijn in de woning aan de linkerkant de verduurzamingsmaatregelen nog niet uitgevoerd. Het kleurenvlak in het midden registreert de temperatuur van het dak. Rood is warmer dan blauw. Het verschil is zo'n 3 graden Celsius. De dakpannen van de geïsoleerde woning zijn kouder omdat er dankzij het aangebrachte isolatiemateriaal minder warmte verloren gaat door het dak.



(Deze foto is gemaakt in Den Bosch maar de maatregelen zijn dezelfde als die aan de woningen in jouw wijk)

Jouw contactpersoon

Vragen? Stel ze aan jouw contactpersoon. Klik op de naam voor alle contactgegevens of klik op het envelopje om direct een e-mail te sturen.

Of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

De volgende stap