Nieuw in jouw woning: mechanische ventilatie

Woon jij in een van de appartementen op de tweede tot en met de vijfde verdieping? Dan wordt jouw vernieuwde woning straks uitgevoerd met een mechanisch ventilatiesysteem dat zorgt voor een constante afvoer van vervuilde en vochtige lucht uit de woning. Mechanische ventilatie draagt bij aan een gezond leefklimaat in jouw woning, maar hoe werkt dat eigenlijk?

In een woning wordt continu vocht geproduceerd. Bewoners produceren vocht door adem te halen, maar ook door activiteiten zoals traplopen. En bij douchen, koken of het aan de lucht drogen van nat wasgoed ontstaat meer vocht in uw woning. Door ventilatie krijgt jouw woning een beter leefklimaat en heb je minder last van tocht, vocht en schimmels.

Het systeem
Het ventilatiesysteem dat straks in jouw nieuwe woning wordt geïnstalleerd, zuigt voortdurend lucht uit de woning weg. De ventilatieroosters die we in de ramen aanbrengen, zorgen automatisch voor de toevoer van de juiste hoeveelheid verse buitenlucht.

Jij hebt controle over jouw binnenklimaat
Wanneer we je vernieuwde woning opleveren, krijg je een uitgebreide uitleg over de werking van het nieuwe ventilatiesysteem. Met de afstandsbediening van het systeem erbij, leggen we je dan precies uit wat je kunt doen om te zorgen voor een optimaal binnenklimaat in je woning. Geen overmatig vocht meer, geen schimmelplekken en vooral een gezonde leefomgeving!

Heb je vragen?

Neem contact op met jouw contactpersoon

Of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Het laatste nieuws

HR++ glas: de finishing touch van een goede isolatie

Hoe draagt HR++ glas bij aan een betere isolatie van de woningen in de Eerste Helmersstraat? Dat leggen we uit in dit nieuwsbericht.

Bewoners aan het woord


Wat kan je verwachten? Bewoners van woningen die al zijn aangepakt, vertellen over hun woningverbetering.