Een veilige en rustige broedplaats voor vogels

De lente komt eraan en dat betekent dat vogels weer druk op zoek gaan naar een plaats om een nest te bouwen. Om die reden gaan we de komende weken maatregelen treffen om te voorkomen dat vogels nesten gaan bouwen in de dakgoten van de huurwoningen in de wijk Couwenhoven. We willen de vogels en hun nesten namelijk niet verstoren wanneer we beginnen met onze werkzaamheden.

Om ervoor te zorgen dat vogels een andere plaats kiezen om een nest te bouwen, gaan we een gootdrain systeem toepassen in de dakgoten van de huurwoningen in de wijk Couwenhoven. Een gootdrain is een serie van kuststof gaaselementen die simpel in de goot aan elkaar worden gelegd. Bladeren die op de Gootdrain vallen, drogen op en waaien weg. Er ontstaan geen plaatsen waarin vogels kunnen nestelen en het regenwater kan ongehinderd naar de gootuitloop worden afgevoerd.

Het installeren van de gootdrain is een eenvoudige klus die we zoveel mogelijk tegelijk met de persoonlijke gesprekken bij de bewoners thuis willen gaan uitvoeren.

Jouw contactpersoon

Vragen? Stel ze aan jouw contactpersoon. Klik op de naam voor alle contactgegevens of klik op het envelopje om direct een e-mail te sturen.

Of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Vernieuwde uitstraling

Het resultaat van de stemming over de vernieuwde uitstraling van de woningen is bekend.

De volgende stap