Warmteverlies in beeld gebracht

Om de plannen voor woningverbetering zo goed mogelijk af te stemmen op de woningen in Couwenhoven brengen we regelmatig een bezoek aan de wijk. Deze week hebben we onze warmtecamera meegenomen om het warmteverlies bij de woningen in beeld te brengen. Zo wordt de meerwaarde van goede isolatie en goede beglazing heel duidelijk!  We zijn ervan overtuigd dat je het resultaat van alle isolatiewerkzaamheden snel zult ervaren, maar dankzij de warmtebeeldcamera kunnen we je nu al laten zien op welke plaatsen er ruimte is voor verbetering. De kleurenvlakken registreren de temperatuur bij de muurvlakken en de ramen. Rood is warmer dan blauw. Zo zie je op de verschillende beelden dat het temperatuurverschil bij de ramen en de geveldelen ongeveer 5 graden Celsius is.

Op dit moment gaat er dus erg veel warmte verloren door de ramen, maar ook door de muren en de gevelpanelen. Dat zorgt niet alleen voor comfortproblemen, maar levert ook een aanzienlijke hoeveelheid energieverlies op. De toepassing van isolatie en HR++ glas ligt hier dan ook voor de hand. Daarmee kunnen we het warmteverlies sterk terugdringen, wat veel voordelen op het gebied van comfort en energieverbruik oplevert!

Op de pagina Het project in beeld hebben we nog meer warmtefoto’s geplaatst. Die laten je zien op welke plaatsen er op dit moment nog meer warmte uit de woningen ontsnapt.

Jouw contactpersoon

Vragen? Stel ze aan jouw contactpersoon. Klik op de naam voor alle contactgegevens of klik op het envelopje om direct een e-mail te sturen.

Of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Vernieuwde uitstraling

Het resultaat van de stemming over de vernieuwde uitstraling van de woningen is bekend.

De volgende stap