Menu

Volop confetti bij officiële handeling Nieuw Weideveld fase 1!

Op 9 februari vierden we samen met de toekomstige bewoners van de eerste fase van Nieuw Weideveld de start van de bouw. De kou op de bouwplaats liet niemand weerhouden om te kijken hoe de heipaal de grond in ging; bijna elke toekomstige bewoner was aanwezig!

Groen wonen in het groen

Het nieuwbouwproject Nieuw Weideveld bestaat uit 91 duurzame nieuwbouwwoningen; verdeeld over 2 fases. Bijzonder aan Nieuw Weideveld is de keuze uit maar liefst acht verschillende woningtypes, variërend van betaalbare starterswoningen tot royale vrijstaande woningen.

Bovendien betekent wonen in het groen in Nieuw Weideveld straks ook écht groen wonen. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en projectontwikkelaar Timpaan hebben voor Nieuw Weideveld hoge ambities als het aankomt op duurzaamheid. Daarom worden de woningen in Nieuw Weideveld gebouwd als ZEN-woningen: Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoningen. Dat zijn woningen met een lage energierekening, maar vooral ook woningen die comfortabel zijn om in te wonen. Stil, nergens tocht, altijd aangenaam op temperatuur en met een gezond binnenklimaat.

Een heugelijk moment

Officieel was de bouw van de eerste fase van het project al gestart, maar uiteraard moest dit heugelijke moment ook gevierd worden met de toekomstige bewoners van het project. Onder leiding van Regio Directeur Martijn van der Knaap van BAM Wonen en het luidkeels aftellen van de aanwezigen, drukten wethouder Kees Oskam van de gemeente Bodegraven en oud-directeur Jaap Zwart van Timpaan op de rode knop om de heistelling in werking te zetten. Gevolgd door veel confetti en applaus zagen de toekomstige bewoners de heipaal in de grond verdwijnen, waarna iedereen zich snel richting de tent bewogen, waar de terrasverwarming en warme hapjes en drankjes voor meer comfort zorgden.

Eenmaal in de tent spraken de wethouder, Jaap Zwart en Martijn van der Knaap de toekomstige bewoners nog kort toe. Alledrie benadrukten ze de diversiteit van het project. Niet alleen in woningen, maar ook in mensen. "Er is een grote diversiteit qua bewoners; oudere mensen, jongere mensen. De jongste is hier vandaag ook aanwezig; geboren op 11 januari." vertelt Martijn van der Knaap. "Er zijn veel gezinnen met tieners of nog jongere kinderen; op het forum worden al tips uitgewisseld over basisscholen door toekomstige bewoners die nu al in Bodegraven wonen. 65% van jullie komt namelijk al hier vandaan. Er is één stel die van ver komen; jullie krijgen namelijk ook nieuwe buren vanuit Tilburg!"

De planning en oplevering

De meest interessante aankondiging van de dag ging natuurlijk over de oplevering. De eerste paal zit nog maar net vers in de grond, maar we verwachten in oktober de eerste sleutels te kunnen overhandigen. Uiteraard zijn we afhankelijk van het weer ("De meeste Elfstedentochten vinden plaats in februari!" aldus Martijn van der Knaap) en de NUTS aansluitingen. Via de projectwebsite houden we je natuurlijk op de hoogte van de prognose!

Ook wonen in Nieuw Weideveld?

Wil jij straks ook confetti de lucht in schieten bij de eerste paal van jouw nieuwe woning in Nieuw Weideveld? Dat kan! Op 8 februari is de verkoop gestart van de tweede fase van Nieuw Weideveld. In deze fase bieden we opnieuw een diversiteit van woningtypes aan; van starterswoningen tot royale vrijstaande woningen. Bekijk op de projectwebsite de kenmerken, prijzen en plattegronden van de woningen en laat je inspireren door de mogelijkheden van Victor&Wonen.

Uiteraard ben je ook van harte welkom op de verkoopmanifestatie op 18 februari in het kantoor van Drieman Garantiemakelaars te Bodegraven. Daar staat het hele verkoopteam voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Heb jij je keuze al gemaakt? Vraag dan via de homepage van de projectwebsite een inschrijfformulier aan en lever deze volledig ingevuld en met een kopie van een geldig legitimatiebewijs in bij de makelaar. Inschrijven kan nog tot 27 februari.
Nieuw Weideveld logo

Project: Nieuw Weideveld (Nieuwbouw)

Kenmerken: Nieuw Weideveld bestaat uit 140 nieuwbouwwoningen, verdeeld over 3 fases. Bijzonder is de keuze uit maar liefst 8 verschillende woningtypes uit de BAM Wooncollectie: de starterswoning type A, eengezinswoningen B, C, D, twee-onder-een-kapwoningen type E, G en H en vrijstaande woning type V in Jaren '30 architectuurstijl.

Partners: Ontwikkeling: Timpaan
Bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite