Menu

Simpele tips voor meer functionaliteit in je woonkamer

Het is vroeg in de ochtend en Kim – trotse bewoner van een eengezinswoning van het project Wormervelden – heeft ons zojuist binnengelaten voor de fotoshoot die we deze ochtend in haar woning mogen doen. Terwijl wij nog zitten te genieten van een kop koffie, gaat Kim alvast met de visagiste en Woonadviseur Laura naar boven om de laatste voorbereidingen voor de shoot te treffen.

Beneden zitten we overigens niet stil, want woon-o-loog Victor begint direct hardop na te denken over de mogelijkheden van de woonkamer van Kims woning. “De plaats van de bank tegen de ene muur en de televisie tegen de overstaande muur dragen bij aan een zo ruimtelijk mogelijk ogend beeld in de kamer. Maar het is erg interessant om te kijken wat er gebeurt wanneer we de bank naar het midden van de kamer schuiven”, aldus Victor. Zo gezegd, zo gedaan: terwijl Kim boven in de make-up gaat en Woonadviseur Laura nog snel een kussensloop staat te strijken gaan wij beneden aan de slag met een mini-restyling van Kims woonkamer. De bank wordt gedraaid en naar het midden van de kamer geschoven en het TV-meubel krijgt een plaats aan de andere kant van de kamer.

Twee keer zoveel

“Zien jullie wat ik bedoel?”, vraagt Victor als we klaar zijn. “Het is stoer om de bank midden in deze kamer te zetten en je maakt op deze manier heel slim gebruik van de ruimte. Er ontstaat een ruimte achter de bank die nog ergens anders voor kan worden benut: twee keer zoveel functionaliteit dus. Bijkomend voordeel is dat de doorloop richting de tuin achter de bank langs loopt. Als Kims vriend nu naar buiten wil, loopt hij tenminste niet door Kims beeld heen!”

Een extra zithoekje

Vol spanning wachten we af hoe Kim op de nieuwe indeling van haar woonkamer zal reageren. Wanneer ze, helemaal klaar voor de fotoshoot, beneden komt, is ze tot onze opluchting erg positief. “Wat leuk, ik kan ineens nog veel meer kwijt in mijn woning! Ik wilde nog erg graag een klein bankje of zithoekje creëren, maar dacht niet dat ik daar de ruimte voor had. Het is dat ik vanmiddag thuis moet blijven, anders was ik gelijk naar de woonboulevard gegaan om te gaan shoppen!”