Menu

Officiële handeling start bouw Thuis in Weert II

Wethouder Frans van Eersel heeft op woensdagmiddag 19 oktober het feestelijke startsein gegeven voor de realisatie van vijftien woningen uit de BAM Wooncollectie aan de Kloosterstraat in de wijk Biest in Weert. Hiermee geeft BAM vervolg aan het succes van het project aan de Sutjensstraat in 2015 in de wijk Keent, dat eveneens 100% was verkocht vóór de start van de bouw. De nieuwbouwwoningen, die op de voormalige locatie van basisschool de Biest worden gerealiseerd, worden uitgevoerd in de Oudhollandse architectuurstijl.

Het project bestaat uit duurzame, energiezuinige eengezinswoningen. Het unieke woonklaarproduct Victor&Wonen, de keuzemogelijkheden en de optimale prijs-kwaliteitverhouding in combinatie met de starterslening van de gemeente Weert liggen ten grondslag aan het verkoopsucces.

Adjunct-directeur BAM Woningbouw Zuid, Frans Fonteijn: ‘De BAM Wooncollectie is gebaseerd op de drie populairste architectuurstijlen: Jaren ‘30, Oudhollands en Modern. Het is fantastisch om te zien hoe dit aanslaat in Nederland en in Weert. We zijn dan ook naarstig op zoek naar locaties waar we het succes van de BAM Wooncollectie voort kunnen zetten. Inmiddels is ook de Nul-op-de-Meter-woning opgenomen in onze collectie, woningen met nog lagere woonlasten en een nog hoger wooncomfort.’

De helft van de toekomstige bewoners op de Biest heeft gekozen voor het unieke interieurconcept Victor&Wonen en een keuze gemaakt uit de zes eigentijdse woonsferen en de diverse persoonlijke leefwijzen. De woningen worden woonklaar opgeleverd met een complete keuken, badkamer, toilet, en voorzien van wand- en vloerafwerking. Om bewoners optimaal te begeleiden bij het aankopen en creëren van hun eigen thuis, worden ze vanaf de aankoopfase tot voorbij de oplevering geïnformeerd en geïnspireerd door hun persoonlijke Woonadviseur en via het online platform ditismijnthuis.nl
Thuis in Weert II logo

Project: Thuis in Weert, Biest (Nieuwbouw)

Kenmerken: 15 eengezinswoningen type B uit de BAM Wooncollectie in karakteristieke Oudhollandse architectuur. Laatste woning opgeleverd in April 2017.

Partners: Ontwikkeling/bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite