Menu

MOOI volgens M&O

Oui, oui, chers amis, afgelopen weekend was ik in Paris. Daar was de halfjaarlijkse woninginrichting beurs ‘Maison&Objet’. Vrij vertaald: Huis&Objecten/Spullen. Zeker in het najaar is dit een druk bezochte beurs, want de collecties van het komende jaar staan centraal.

Het leven gaat zich vanaf nu weer primair binnenshuis afspelen; detaillisten gaan weer omzet maken in kussens, plaids, servies, vloerkleden en geurstokjes. Geur = geld, parfum = poen, fragrance = fortune, is mijn conclusie na het zien van het productaanbod in een beurshal zo groot als het Olympisch stadion.

MOOI volgens M&O oftewel ‘Beau selon M&O’

De in april op de Salone in Milaan gespotte trends zetten onverminderd door. Dan heb ik het o.a. over fluweel op banken, fauteuils, voetenbankjes en natuurlijk kussens. Het kleurbeeld van dit fluweel is rijk: nude, taupe, terra, bourgogne, oker, emerald, leger-, denne- en grijsgroen, en mijn persoonlijke liefde: bleu foncé. In de dia slider zie je diverse Mooie M&O beelden van fluweel en kleur in huis, ook in combinatie met goud en messing.

Het gebruik van blank hout, zwart, grijs en wit is een zeer langlopende trend in meubels en accessoires. Deze tinten kan je een oppepper geven met blauw, terra of burgundy muurkleuren. Ook daar heb ik fotovoorbeelden van, bien sûr! Qua vorm is het enerzijds lineair, hoekig en stoer en anderzijds organisch en retro. Dat is los van elkaar, en ook gemixt, prima in de woon- of slaapkamer. Ook OE trend STOER zit diep in de woonharten van consumenten. Er zit een etnische trend aan te komen in zwart/ecru. Daar waren de eerste tekenen van te zien, die heb ik ook op ‘la photo’ gezet. C’est pas mal du tout.

MOOI volgens MERCI

Merci is een toonaangevend warenhuis op de Avenue Beaumarchais. (Jullie dachten zeker dat ik als snoepkont het langwerpige Moederdag- dan wel Kerstchocolaatje bedoelde?!) Om aan te geven wat de sfeer bij Merci is: stel je vtwonen als warenhuis voor, inclusief koffiebar tussen de boekenkasten. C’est exactement ça!

Het meest opvallend Mooi, volgens Merci, was ‘de luchtige zitkamer’: een zestal woonkameropstellingen bestaande uit een compacte bank, geflankeerd door  verschillende fauteuils, ‘tres flashy’ in groepjes gemixt. Als beeld het tegenovergestelde van de enorme loungebank, maar wel voor evenveel mensen plek om te loungen! Vooral die fauteuils geven de meubelopstelling de luchtigheid.

Amusez-vous met al dit M&O Moois, en Merci voor de aandacht.
Veel woongroeten, Victor.