Menu

Marc inmiddels 'geland' in Hoef en Haag

Hoef en Haag wordt een sfeervol dorpje tussen Vianen en Hagestein, waarin groen en water een belangrijke rol hebben. Hoef en Haag CV (een samenwerking tussen BPD en AM) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag aan de Lek bij Vianen. In deze woonwijk worden circa 1.800 woningen gerealiseerd in de periode tot 2030. BAM Wonen verzorgt de bouw en het woonadvies van 74 diverse nieuwbouwwoningen uit de BAM Wooncollectie in Oudhollandse architectuur.

Marc Molenaar, nieuwe bewoner van Hoef en Haag, volgde de bouw van zijn woning en wijk op de voet. Of beter gezegd, vanuit de lucht. Als fanatiek hobbyfotograaf en dronevlieger was hij regelmatig op de bouwplaats te vinden en bracht hij de bouw van deze nieuwe wijk op een prachtige manier in beeld.

Marc en zijn gezin zijn inmiddels trotse bewoners van een gloednieuwe woning in Het dorpshart van Hoef en haag. Marc geeft aan dat hij met zijn gezin in eerste instantie helemaal niet op zoek was naar een nieuwbouwwoning. Het plan was om in hun oude huis de keuken te verbouwen. Al snel was de conclusie dat dan de hele benedenverdieping aangepakt moest worden; een reden om verder te kijken naar een andere woning in Utrecht en omgeving. Omdat het lastig bleek om een bestaande woning te vinden die voldeed aan hun wensen, zijn ze ook gaan kijken naar nieuwbouwprojecten.

“Per toeval liepen we tegen Hoef en Haag aan. We hebben de informatiedag bezocht en ons kort daarna ingeschreven. Uiteindelijk hadden we ook het geluk dat we zijn ingeloot, want er bleek erg veel interesse voor het project. We waren zo enthousiast over dit nieuwbouwhuis dat we tegen ons principe het huis al hadden gekocht, voordat we ons oude huis hadden verkocht”.

Marc geeft aan dat hij heeft gekozen voor deze woning in Hoef en Haag vanwege het vrije karakter van de woning. Gekenmerkt door een groene omgeving, gelegen aan het water en met een vrij uitzicht. “Het is niet alleen fijn dat Hoef en Haag centraal gelegen is met verschillende uitvalswegen in de buurt, ik vind het vooral positief dat Hoef en Haag écht een nieuw dorp wordt. Er komt bijvoorbeeld een brink met winkels eromheen die ervoor zorgt dat het meer is dan alleen een nieuwe woonwijk”. Het voordeel van hun nieuwbouwwoning is daarnaast dat ze alles meteen naar eigen wens en smaak kunnen inrichten. “Het hele gezin heeft al meer dan voldoende ideeën in gebracht en uit kunnen voeren”.

Toekomstige bewoners samenbrengen

Marc ging regelmatig naar de bouwplaats om nieuwe dronefoto’s en video’s te maken. In de eerste plaats om voor zichzelf de bouw van zijn huis en wijk vast te leggen, maar een leuke bijkomstigheid zijn de reacties van andere betrokken. “Het is leuk om te merken dat medebewoners hier ook van mee kunnen genieten. Tijdens het dronevliegen gebeurt het regelmatig dat toekomstige buren, die ook zijn komen kijken naar alle ontwikkelingen, even stoppen om een praatje te maken. Daarnaast deel ik de foto’s ook regelmatig in de Facebookgroep van onze nieuwe wijk, de persoonlijke omgeving van Ditismijnthuis.nl en Twitter. Dit heeft er zelfs in geresulteerd dat de lokale krant ‘Het Kontakt’ een foto heeft gepubliceerd op de voorpagina. Leuk hoe mijn hobby zoveel mensen enthousiast maakt!

Alvast kennismaken met de buren

Het enthousiasmeren van de toekomstige bewoners van Hoef en Haag staat ook bovenaan de prioriteitenlijst van Team Ditismijnthuis.nl. Op de persoonlijke ditismijnthuis.nl omgeving, die BAM Wonen speciaal voor bewoners van Hoef en Haag heeft ingericht, kunnen toekomstige bewoners eenvoudig communiceren met hun nieuwe buren en met hun Woonadviseur. Team Ditismijnthuis.nl plaatst team hier ook regelmatig nieuwe beelden, nieuws en woonideeen.

Meer informatie en inspiratie

Meer werk zien van Marc Molenaar? Neem dan een kijkje op zijn website: www.marcusmphotography.com.

Informatie en inspiratie op ditismijnthuis.nl
Op de verkoopwebsite van AM lees je alles over het project en de woningen. Die website is bereikbaar via de Dit is mijn Thuis projectsite voor Hoef & Haag. Ook ontdek je op deze projectsite de unieke mogelijkheden om van jouw woning in Hoef en Haag een echt thuis te maken met Victor&Wonen. Ontdek en vergelijk de verschillende Woonsferen en Leefwijzen en creëer zelf jouw unieke thuis in de online inspiratietool! Vergeet ook niet de blogs van Woon-o-loog Victor Meuwissen te lezen voor de laatste tips, tricks en trends op het gebied van woonstyling!
Hoef en Haag logo

Project: Hoef en Haag (Nieuwbouw)

Kenmerken: 74 diverse nieuwbouwwoningen uit de BAM Wooncollectie in Oudhollandse architectuur. Hoef en Haag CV is een samenwerking van BPD en AM

Partners: Ontwikkeling: BPD en AM
Bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite