Menu

Het straatnaambordje is er al, nu de woningen nog!

Op een prachtige locatie in de bossen van Bergen werd donderdag 1 december de start bouw van het nieuwbouwproject Thuis in Bergen gevierd. Bijna alle toekomstige bewoners waren aanwezig om samen met het projectteam te proosten op een voorspoedige bouwperiode en alvast beter kennis te maken met het projectteam en de nieuwe buren!

De twaalf nieuwbouwwoningen van Thuis in Bergen worden gerealiseerd aan de Landweg in Bergen. Gelegen aan de rand van dit pittoreske dorp genieten de toekomstige bewoners hier straks van de rust en de natuur maar wel met alle voorzieningen dichtbij.

Hans Spruit, projectmanager en vertegenwoordiger van de opdrachtgever BAM Woningbouw, stelde het projectteam aan de toekomstige bewoners voor met leuke woonanekdotes. Zo woont de nieuwste aanwinst van het projectteam, werkvoorbereider Danny, naast het ouderlijk huis van Johan Cruyff, heeft Woonadviseur Anne deze zomer haar eigen woning voorzien van een Victor&Wonen kleurtje en heeft uitvoerder Jan zijn eigen woning gebouwd en is hij zijn expertise nu steeds meer aan het uitbreiden richting de tuin. Kortom: genoeg ervaringsdeskundigen die zich nu mogen richten op het creëren van woningen in Bergen.

"Een gezellige en gevarieerde buurt"

Ook Woonadviseur Anne nam even het woord. Zij helpt en begeleidt de toekomstige bewoners van Thuis in Bergen van aankoop tot oplevering en heeft in de afgelopen periode al hun wensen in kaart gebracht tijdens de Woonadviesgesprekken. "Thuis in Bergen wordt een leuke buurt met een gevarieerd gezelschap; van een Yoga instructrice, een scheikundeleraar tot jeugdliefdes die elkaar weer hebben gevonden. Ik heb jullie bijna allemaal al persoonlijk mogen ontmoeten tijdens onze woonadviesgesprekken en het is erg leuk jullie vandaag allemaal hier weer te zien en te proosten op de start bouw!" vertelt Anne in haar speech.

De bouw van de woningen is inmiddels al in volle gang, dus Anne keek alvast even vooruit naar wat er binnenkort op de bouwplanning staat. Voor de kerstsluiting worden de eerste woningen al gestort en het is de bedoeling dat midden januari de voor- en achtergevels geplaatst gaan worden.

In februari zullen de toekomstige bewoners worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen binnen de bouwhekken. Ook dan staan onze collega's op de bouwplaats klaar om al hun vragen te beantwoorden en kunnen de toekomstige bewoners van dichtbij foto's maken van hun nieuwe woningen.

Natuurlijk was ook iedereen ontzettend benieuwd naar de opleverprognose. Anne: "En dan nu waar jullie allemaal voor gekomen zijn: de opleverprognose! De voorlopige opleverprognose is dat we eind juni 2017 de eerste sleutels kunnen gaan uitdelen!"

"Kijk, dit is precies zoals we onze woonkamer willen inrichten!"

Na het 'officiële' gedeelte was het tijd om het glas prosecco te heffen op een voorspoedige bouwperiode en samen met de nieuwe buren te genieten van de hapjes.

Ook lagen er meerdere VR-brillen klaar zodat ze alvast een kijkje konden nemen in de woonkamer/keuken en badkamer van hun droomwoning. "Meer dan 40% heeft gekozen om hun woning Woonklaar te laten opleveren," vertelt Anne, "met de VR-brillen kun je je woning beleven in de Woonsfeer die je zelf gekozen hebt en dus écht in je toekomstige woning kijken!" Dat bleek ook wel uit de reactie van de VR-gebruikers: "Kijk, dit is precies zoals we onze woonkamer willen inrichten!"

Ondanks dat de woningen er nog niet staan, is er al wel aan het buitenterrein gedacht; het straatnaambordje van de buurt is namelijk al gereed en ook de huisnummers zijn al bekend. Daarom deelde Hans Spruit ook alvast chocolade huisnummers uit. Waarschijnlijk zullen die niet tot juni blijven liggen, maar gelukkig hebben we de foto nog!
Thuis in Bergen logo

Project: Thuis in Bergen (Nieuwbouw)

Kenmerken: 4 starterswoningen type A en 8 geschakelde woningen type G uit de BAM Wooncollectie in stijlvolle Jaren '30 architectuur. Alle woningen zijn opgeleverd.

Partners: Ontwikkeling/bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite