Menu

Enthousiasme na verkoopmanifestatie Antoniuskwartier fase 2

Enkele maanden nadat de laatste woningen van eerste fase van Antoniuskwartier zijn opgeleverd, werd op zaterdag 5 november de tweede fase van dit succesvolle project in verkoop gebracht. Dat we met ‘succesvol’ niets te veel zeggen, bleek wel uit de bijna 500 belangstellenden die zich niet door het wisselvallige weer lieten tegenhouden.

Het was ontzettend druk tussen 11.00 en 13.30 in het Vechthuis te Utrecht, waar bezoekers konden kennismaken met de 121 koopwoningen in Jaren ’30 architectuurstijl van de tweede fase van Antoniuskwartier, waarvan de eerste 67 zaterdag in verkoop gingen Deze woningen worden direct naast de eerste fase van dit project gerealiseerd op de locatie van het voormalige St. Antoniusziekenhuis in Overvecht.

Tijdens de verkoopmanifestatie konden de bezoekers meer informatie over het project inwinnen en al hun vragen afvuren op het verkoopteam. Ontwikkelaar Timpaan, hypotheekadviseurs, makelaars, Woonadviseurs en projectontwikkelaars; voor elke stap in de woonreis was een expert aanwezig om de bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bovendien lagen de VR-brillen weer klaar om belangstellenden alvast een blik te laten werpen in de woonkamer, keuken en badkamer van hun nieuwe woning en daarbij de vijf beschikbare Woonsferen te ervaren.

Victor&Wonen en de steeds veranderende wereld

Daarnaast hadden de bezoekers de mogelijkheid een inspiratiesessie met Woon-o-loog Victor Meuwissen bij te wonen. Tijdens zes sessies van 20 minuten vertelde hij enthousiast over het ontstaan van de Woonsferen en Leefwijzen van Victor&Wonen, en de update die deze dit jaar hebben gehad.

“Die update is allereerst gebaseerd op alle ervaringen van bewoners die hun woning woonklaar hebben laten opleveren met Victor&Wonen”, vertelde Victor, die ook zijn eigen ervaring en kennis van trends inzette bij de Victor&Wonen update. “De wereld veranderd. Ik weet nog dat ik vroeger in m’n pyjamaatje met een kop warme chocomel, met het hele gezin, voor de televisie zat om ‘één van de acht’ te kijken. Tegenwoordig is het gezamenlijk televisiekijken er niet meer bij. De één kijkt op zijn tablet, de ander op de telefoon en we kijken allemaal iets anders. Wie weet tekenen we over een paar jaar de televisie niet eens meer op de plattegronden! Daarom ontwikkelden we de Leefwijze Samenzijn. Door meerdere hoekjes te creëren in je woning kun je allemaal je eigen ding doen, maar toch samenzijn.”

Nooit wit-wit, maar misschien wel marshmallow madness?

In zijn inspiratiesessies ging Victor ook in op de manier waarop de kleurkeuzes binnen alle Woonsferen zijn opgebouwd. “Een absolute no-go is wonen in een pak A4-papier. Onze basiskleuren zijn dan ook niet wit-wit, maar wit gecombineerd met zwart en een paar procent geel, blauw, rood of groen.” Kleurenliefhebbers konden sowieso hun hart ophalen tijdens de inspiratiesessies, want Victor toonde ook trots de nieuwste toevoeging aan Victor&Wonen: de kinderkamer kleuren, variërend van Superhelden tot Marshmallow madness.

“Wij gaan gelijk naar huis: lekker knippen en plakken!”

Al die inspiratie is natuurlijk weinig waard wanneer deze niet in de praktijk kan worden gebracht. Daarom kregen alle deelnemers aan de inspiratiesessies van Victor na afloop een goodiebag mee met daarin plattegronden, een pritstift, schaartje, meubeltjes en een woontijdschrift. “We zijn helemaal geïnspireerd en gaan thuis lekker knippen en plakken”, vertelde een jong stel toen ze de inspiratiesessie verlieten. De mogelijkheden van Victor&Wonen werden met veel enthousiasme ontvangen door alle bezoekers. “ Het woonklaar laten opleveren van je woning is echt ideaal, ik heb nog steeds stress van mijn vorige woning: nooit meer!”, aldus één van de deelnemers.

Alles op z’n tijd

Voor de potentiele toekomstige bewoners van Antoniuskwartier fase 2 breekt nu een spannende tijd aan. Geïnteresseerden in Antoniuskwartier hebben nog tot 14 november om zich in te schrijven op hun favoriete woning. In de dagen erna wijst ontwikkelaar Timpaan de woningen toe en ontvangen de inschrijvers een bericht van de makelaars over het verdere verloop van het proces.

Gelukkig is er genoeg te doen tijdens het wachten: op de projectsite kunnen belangstellenden alvast spelen met de Woonsferen en Leefwijzen en hun eigen thuis creëren in de online inspiratietool. En nog een handige tip: via de website kunnen de woonkamers/keukens en badkamers ook thuis in Virtual Reality worden bezocht!
Antoniuskwartier fase II logo

Project: Antoniuskwartier fase 2 (Nieuwbouw)

Kenmerken: 121 eengezinswoningen types III, C en T uit de BAM Wooncollectie in stijlvolle Jaren '30 architectuur. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Partners: Ontwikkeling: Timpaan
Bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite