Menu

Enorme belangstelling voor duurzame woningen tweede fase Nieuw Weideveld

Op zaterdag 18 februari openden Drieman Garantiemakelaars en Rabobank Bodegraven hun deuren voor de verkoopmanifestatie van de tweede fase van Nieuw Weideveld. Nog voor de manifestatie officieel begon, stonden de eerste geïnteresseerden al voor de deur; waarna er nog velen zouden volgen. Ook in de tweede fase van Nieuw Weideveld wordt een grote variatie aan woningtypes aangeboden; van starterswoningen tot vrijstaande woningen. Daardoor was ook een grote diversiteit aan bezoekers op te merken tijdens de manifestatie. Zowel starters als veteranen op de huizenmarkt waren aanwezig.

Duurzaam en comfortabel wonen

Niet alleen de verschillende woningen, maar ook de energiezuinigheid van de woningen speelt een grote rol in de populariteit.  De energieprestatie van een woning wordt uitgedrukt in de EPC-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe energiezuiniger de woning. De Nederlandse norm ligt op een EPC van 0,4 en de Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoningen (ZEN) van Nieuw Weideveld fase 2 krijgen een EPC-waarde van 0,26; een verbetering van meer dan 25%.

Bovendien kunnen de toekomstige bewoners ervoor kiezen hun woning nog comfortabeler en energiezuiniger te laten opleveren door onder meer door te kiezen voor extra zonnepanelen.

Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Door de lage energiekosten bespaar je namelijk netto 40 euro per jaar per zonnepaneel. Bovendien geeft de Rabobank een rentekorting van 0,5% over maximaal 100.000 euro gedurende een periode van 10 jaar. Het overwegen waard dus!

Om hier meer uitleg over te geven was ook Arjen van der Meer van BAM Energy Systems aanwezig op de manifestatie. "Duurzaamheid speelt echt een grote rol in Bodegraven; ik heb van het begin van de manifestatie tot het einde continu vragen beantwoord. Heel erg leuk!" vertelt hij na afloop.

Inspiratiesessies Victor&Wonen

Ook tijdens deze manifestatie werden er meerdere inspiratiesessies over Victor&Wonen gegeven. Manager Woonadvies Jelske Sterkman gaf 6 presentaties over de voordelen en de inhoud van de Woonsferen en Leefwijzen van Victor&Wonen.

De woningen van Nieuw Weideveld kunnen namelijk compleet woonklaar worden opgeleverd. Wij brengen dan een complete keuken, een luxere badkamer en toilet, maar ook wandkleuren en vloeren voor jou aan. En we zorgen dat je nieuwe huis wordt ingedeeld zoals jij dat wilt.

Jelske liet de bezoekers verschillende mogelijkheden, materialen en kleuren zien, zodat zij een beter beeld konden krijgen van de inhoud van de Woonsferen en Leefwijzen.

Om een nog beter beeld te krijgen van de verschillende Woonsferen, konden de bezoekers alvast een kijkje nemen in de woonkamer, keuken en badkamer van hun nieuwe thuis in Virtual Reality.

Ook wonen in Nieuw Weideveld?

Tijdens de manifestatie werden er al volop inschrijfformulieren ingeleverd. De inschrijfperiode loopt echter nog tot 27 februari 12.00 uur. Geïnteresseerden kunnen via de projectsite een inschrijfformulier aanvragen.

Meer informatie over het project en de contactgegevens van de makelaar zijn terug te vinden op de projectsite van Nieuw Weideveld.
Nieuw Weideveld logo

Project: Nieuw Weideveld (Nieuwbouw)

Kenmerken: Nieuw Weideveld bestaat uit 140 nieuwbouwwoningen, verdeeld over 3 fases. Bijzonder is de keuze uit maar liefst 8 verschillende woningtypes uit de BAM Wooncollectie: de starterswoning type A, eengezinswoningen B, C, D, twee-onder-een-kapwoningen type E, G en H en vrijstaande woning type V in Jaren '30 architectuurstijl.

Partners: Ontwikkeling: Timpaan
Bouw: BAM Wonen

Naar de projectwebsite