Menu

De universele waarheden van jouw keuken

We durven het amper toe te geven, maar we hebben een guilty pleasure op TV-gebied. Elke dag om half zeven gaat de TV aan om een uur lang te genieten van Masterchef Australia. De driekoppige jury, bestaande uit de altijd flamboyant geklede Matt Preston, de supercoole George Calumbaris en Gary ‘ik-houd-van-krokant-spek’ Mehigan geven elke dag hun oordeel over de heerlijke gerechten die de kandidaten hen steeds maar weer voorzetten. Wanneer je – net als wij – al jarenlang naar dit programma kijkt, weet je een paar dingen: 1. Matt Preston heeft een oneindige verzameling kleurige shawls. 2. Als je wilt winnen, moet je krokant spek in je gerecht verwerken. 3. Een rommelige werkplek, leidt tot slechte gerechten.

Rommel leidt tot weinig smakelijk eten

Die laatste blijft elk jaar weer terugkomen. Wanneer George, Gary of Matt zien dat één van de kandidaten een rommeltje maakt van zijn/haar werkplek, weet je al wat ze gaan zeggen: “een rommelige werkplek leidt tot slechte gerechten.” En het mooie aan dit principe is; dat geldt net zo goed in je keuken thuis!

Bruynzeel Keukens gaat op zoek naar oplossingen

Bij onze keukenpartner Bruynzeel Keukens weten ze dat als geen ander. Al in de jaren ‘30 van de vorige eeuw ontdekte de in Zaandam gevestigde vloeren- en deurenfabrikant Cornelis Bruynzeel dat veel mensen ongemak ondervonden van en in hun keuken. Keukens waren destijds bepaald niet ‘het hart van het huishouden’, maar de sombere, onhygiënische werkruimte van de dienstbode. Architecten en aannemers besteedden geen aandacht aan de keukenruimte, want ‘die was toch maar voor de dienstbode’. In de jaren ’30 moest hier verandering in komen en dus werd dit keukenvraagstuk onder de loep genomen.

Jouw gewoontes zijn bepalend

Sindsdien staat onze vaste partner Bruynzeel Keukens voor de keuken die werkt. En dat is een functionele en mooie én betaalbare keuken. Een keuken die gemaakt wordt in de Bruynzeel keukenfabriek in Bergen op Zoom (de grootste en meest moderne keukenfabriek in de Benelux). Een keuken met een slimme indeling, voldoende opbergruimte en apparatuur die precies bij jou past. Want de keuken die werkt, die is voor iedereen anders. Kook je bijvoorbeeld met 20 pannen en keukenapparaten tegelijk of heb je genoeg aan een pannenset van drie? Haal je elke dag verse levensmiddelen, of doe je één keer in de week de grote boodschappen? Belangrijke vragen, waarvan de antwoorden leiden tot het ontwerp van de keuken die werkt voor jou!

De werkdriehoek: een universele waarheid in jouw keuken

En sommige principes gelden voor elke keuken ‘die werkt’. Bijvoorbeeld de compacte werkdriehoek. Voor het efficiënt bereiden van een maaltijd leg je zo weinig mogelijk afstand af tussen de koelzone, het spoelen en koken. En bovendien is voldoende aanrecht- en opbergruimte erg belangrijk. De hoekopstelling (of L-opstelling) blijft de meest verkochte opstelling, omdat die een compacte werkdriehoek heeft. Bruynzeel adviseert thuiskoks in spé om 90-100 cm werkblad tussen de spoelbak en kookplaat op te nemen in het keukenontwerp. Hier sta je tenslotte het meest om ingrediënten te snijden en gerechten voor te bereiden.

In de praktijk

Wanneer je ervoor kiest om je woning woonklaar laten opleveren, creëer je samen met jouw Woonadviseur met een paar slimme keuzes jouw eigen thuis, inclusief de nieuwe keuken. Deze wordt door Bruynzeel Keukens bezorgd en gemonteerd, al voordat jij de sleutel van jouw nieuwe woning krijgt! Kies je niet voor een Woonsfeer? Dan heb je nog steeds de mogelijkheid om de keuken die voor je werkt vóór de oplevering van jouw woning al gemonteerd te hebben. Je bent dan van harte welkom in de winkel van Bruynzeel Keukens, waar je samen met jouw Bruynzeel keukenspecialist de keuken ontwerpt die werkt voor jou.