Individualiteit in huis; hoe pak ik dat aan?

Je woning is erg persoonlijk en moet aanvoelen als jouw thuis. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woning niet hetzelfde eruit ziet als die van je buren? Door individualiteit te creëren in je woning. Victor vertelt:

"Er is zo’n groot en divers aanbod meubels, accessoires en styling ideeën, dat iedereen persoonlijke keuzes kan maken voor de inrichting en aankleding van de woning. Niet voor niets hebben we bij Victor&Wonen meerdere verschillende Woonsferen. Die brede basis kan met de meest uitlopende woonproducten worden gecompleteerd tot een eindeloos aantal individuele interieurs. Blijf bij jezelf en maak van je huis een verlengstuk van je identiteit.

Nu hoor ik jullie zeggen: ‘allemaal leuk en aardig Victor, maar hoe komen we er nu achter wat onze unieke smaak en identiteit is?’ Dit kun je doen door moodboards te maken van beelden uit (woon)bladen die je aanspreken.

Van je tweede naar je derde huid
Maar het kan ook zonder enige investering en makkelijker dan je denkt! Een methode die ik en diverse andere interieur vormgevers/stylisten gebruik, is het analyseren van de garderobe van de bewoners. Naast het bekijken van kledingkasten onderzoek ik ook oude, persoonlijke fotoalbums en stel vragen. Dit alles om te achterhalen of er kleuren, dessins of kleurencombinaties zijn die al levenslang favoriet zijn. Want hoe je het ook wendt of keert; iedereen maakt een persoonlijke selectie uit het enorme aanbod confetti, wat de modetrends ook waren of zijn.
Aan dit onderzoek ligt onze redenering ten grondslag. Als je steeds weer met plezier, uit vrije wil dezelfde tinten, stijlen en stoffen draagt als tweede huis, waarom zou je deze dan niet gebruiken voor je derde huid: je woning!?

Mocht het Bretonse, gestreepte (zeemans) shirt al vanaf het kinderdagverblijf in je garderobe zitten, wees dan niet ongerust. Je hoeft je mooie woning niet in te ruilen voor een woonboot of lekke trekschuit. Zo letterlijk maken we de vertaalslag niet. Het gaat om – komt ie – het gevoel wat je uitdrukt met je kledingkeuzes. Is dat meer casual, romantisch, fantasierijk, correct of eigenzinnig? Daar ga je mee aan de slag als start voor je individuele interieur."

Groeten, Victor


Ontdek meer projecten

Log in of maak een gratis account aan

  • Makkelijk en snel contact met BAM
  • Beheer alle documenten van jouw woning overzichtelijk op één plaats
  • Deel tips en ervaringen op het forum