Een goede investering: Een tijdloos interieur dat snel helemaal bij de tijd kan zijn

Met de oplevering van fase 1 voor de deur, kroop Victor in zijn pen om handige tips te geven hoe je een interieur creëert dat tijdloos is én bij de tijd. Ogenschijnlijk een tegenstrijdigheid. Welke keuzes maak je om een interieur met een tijdloze basis te hebben, waarbinnen je toch kan inspringen op actuele woontrends?

Kleuren en materialen
"Het allerbelangrijkste hierbij is het kleur- en materialen beeld van de grote oppervlakken in huis. Of je nu fan bent van Eigenwijs, Natuurlijk of Design; net-niet-witte muren, witte plafonds en vloeren met patronen afgekeken van de natuur (voor wat betreft houtsoorten veelal naturel of vergrijsd) zijn anno nu een langlopende trend.

In mijn vak noemen we dat een "onderstroom". De onderstroom gaat lang mee en is een weerspiegeling van het tijdsbeeld. Dat is een geruststellende gedachte, want de materialen waarmee je de basis maakt zijn vaak een investering en niet 1-2-3- te wisselen.



De classics
Zitmeubels, keukens, bedden en kasten koop je ook niet ieder jaar - stel je voor zeg! Tijdloosheid in je meubelbeeld ontstaat als je binnen je Woonsfeer kijkt naar de "classics", en dan bedoel ik de ontwerpen die zich al veelvuldig bewezen hebben. Zo kun je bij Woonsferen Eigenwijs, Design en Vtwonen ultiem uit de voeten met de stoel en fauteuils van het designers echtpaar Eames.

Een andere route naar tijdloosheid is kiezen voor meubelontwerpen die basic zijn: eenvoudig, rustig, zonder overbodige details: de less is more trend. Kies deze meubels in -wederom- witten, naturellen, grijzen, maar zorg ook voor een donker accent. Denk aan antraciet, zwart of donkerbruin. Zitmeubels uitgevoerd in mooie, gestructureerde stoffen gecompleteerd met simpel vormgegeven lampen leveren een tijdloos, interieur op, waarin het jarenlang aangenaam wonen is.

Kleine moeite, groots effect
Nu kan je naar hartenlust gaan spelen met elementen uit de actuele woontrends. Als je zin hebt, en als het bij je past. Kleine moeite, groots effect! Het grootste instant effect is een andere muurkleur, maar ook plaids, kussens, kaarsen, windlichten en muurstickers of ingelijste afbeeldingen geven snel een actuele draai aan de basis. Bij het tijdloze kleur- en materialenbeeld van past bijna alles. Zowel verschillende tinten van dezelfde kleur of in smaakvolle contrasten. Momenteel zijn marmer, mint en koper actuele woontrends. In het aanbod van de groothandel (ik was er vandaag) zag ik allerlei donkere aqua kleuren, oud, maar vooral ook woonaccessoires in huidtinten overlopend naar vergrijsde roze kleuren. Dus wat doen we: een grote koperen schaal met mintkleurige kaarsen op de houten salontafel of toch een serie nude-kleurige kussens in fluweel, satijn en met opgestikte pailletten op de ecru bank?

Heel veel woonplezier,

groeten Victor."


Ontdek meer projecten

Log in of maak een gratis account aan

  • Makkelijk en snel contact met BAM
  • Beheer alle documenten van jouw woning overzichtelijk op één plaats
  • Deel tips en ervaringen op het forum