Wat kunnen we leren van kamperen?

Zomer is vakantietijd! Even weg uit de routine van alledag, lekker de batterijen weer opladen door te genieten van zon & zee, cultuur, natuur en makkelijke maaltijden. Wat  kunnen we voor het dagelijkse leven thuis leren van kamperen? Victor vertelt: "Volgens mij is dat het belang en effect van organiseren, improviseren en elkaar amuseren.

Organiseren: Welke spullen neem je mee in de koffer of tas. Wie mag hoe lang de Ipad tijdens de autorit!? Door daar van tevoren over na te denken, en iedereen een taak te geven, zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt en iedereen het fijn heeft. Maar ook het bewaren van spullen dicht bij de plek waar je ze nodig hebt (nu is dat in een 2-persoonstentje natuurlijk heel makkelijk), is organiseren.

Improviseren: Heb je je helemaal verheugd op een middag in een über-tropisch zwemparadijs,  blijken de badmeesters in staking te zijn omdat hun verhoogde stoel een te harde zitting heeft! Tijd om te improviseren. Kids kunnen zich ook prima amuseren met een tuinslang, gazon-sproeier en grote teil! Do try this at home!





Elkaar amuseren: Natuurlijk is het vet dat je op een exotische plek op vakantie bent geweest. Maar wat mensen het langst bijblijft zijn de momenten waarop je samen iets liefs of leuks hebt ondernomen, al is het een tochtje op 'n tandem of het spelen van een bordspel. Kleine moeite, groot plezier,  Elk moment van het jaar!

All Inclusive
Ook in de tijd van de "all inclusive" vakanties blijft kamperen ongekend populair. Massa's Nederlanders vertrekken met caravan, vouwwagen of tentje naar zonnige oorden. Hoe zou dat toch komen?

Terwijl ik dit schrijf valt het kwartje: we houden van vakantie vieren in een tent, want de rest van het jaar is bij de BAM Wooncollectie alles al "all inclusive". Woonklaar kopen met Victor&Wonen: extra ontzorgd worden door een persoonlijke Woonadviseur, je nieuwbouwwoning passend maken met persoonlijke keuzes binnen Leefwijzen en Woonsfeer. En 24 uur per dag informatie en inspiratie op deze website. Dat maakt samen dat je veel tijd hebt om te genieten van de leuke dingen van het leven, net zoiets als vakantie vieren!


PS: wist je dat je in Berlijn bij Huetten Palast indoor kunt kamperen? Voor mij als interieur designer the best of both worlds!

Fijne vakantie!"



Ontdek meer projecten

Log in of maak een gratis account aan

  • Makkelijk en snel contact met BAM
  • Beheer alle documenten van jouw woning overzichtelijk op één plaats
  • Deel tips en ervaringen op het forum