De proef op de som: wij testen de keukenapparatuur voor jullie!

Als koper van een nieuwbouwwoning uit de BAM Wooncollectie heb je de mogelijkheid je woning compleet woonklaar te laten opleveren. Op het moment dat je de sleutel krijgt, hoef je dan ook niet meer te klussen. Wij brengen een complete keuken, een luxere badkamer en toilet, maar ook wandkleuren en vloeren voor je aan.

Om dit te kunnen realiseren én het afwerkingsniveau hoog te houden, werken we samen met co-makers die alles weten van onze woningen. Eén van die co-makers is Bruynzeel Keukens. Zij zijn precies op de hoogte van de laatste trends, innovaties en must-haves op het gebied van keukens en samen met hen zorgen we ervoor dat ons aanbod perfect up-to-date is. Omdat ontwikkelingen op het gebied van keukens nooit stil staan, nodigde ze ons uit om letterlijk een kijkje in de keuken te nemen.

Kookworkshop
Op een zonovergoten vrijdagmiddag werden de woonadviseurs, Victor en andere betrokkenen uitgenodigd door Bruynzeel keukens voor een kookworkshop in de kookfabriek te Rotterdam. Gelegen aan het water mochten wij in dit karakteristieke pand met industriële look gaan koken met de apparatuur van ATAG, het merk dat wij ook aanbieden in keukens van onze woningen. Maar voor we de apparatuur aanbieden, moet die natuurlijk wél eerst even getest worden!

Tips van de chef
Verdeeld over twee kookeilanden gingen we, onder leiding van kok Chewie,  aan de slag om een heerlijke lunch voor onszelf te bereiden. Al snel werden de eerste huis-tuin-en-keuken geheimen van de chef al onthuld. Want wie gaat er proberen zijn tranen te bedwingen tijdens het snijden van de uien? Geen paniek, aldus chef Chewie; daar is een hele makkelijke oplossing voor! Maak je (houten) snijplank vóór het snijden nat/vochtig, en de prikkelende gassen die vrijkomen wanneer je de ui snijdt, zal niet naar het vocht van je ogen stijgen, maar worden opgenomen in het vocht van de snijplank. Ideaal, geen tranende ogen meer dus!



Al snel begonnen de eerste gerechten al vorm te krijgen. Gekruide aardappelpartjes, Kip Alle Pizzaiola (oftewel kip met mozzarella, aldus de kok), in limoen gegaarde zalm; het zag er allemaal heerlijk uit. Na twee uur koken begonnen onze maagjes toch wel te knorren. Maar, hoe zorg je er eigenlijk voor dat alle gerechten tegelijkertijd klaar zijn én warm geserveerd worden? Ook op deze had onze chef een antwoord, want iedereen heeft dat probleem wel eens, zeker als je niet altijd met je hele gezin tegelijkertijd aan tafel zit. Door je gerecht in een oven met een temperatuur van 70 graden te zetten, zal deze warm én helemaal goed blijven. Geen kans op aanbranden dus!

Uiteindelijk was het dan zo ver, het leukste gedeelte van de workshop: het eten van alle lekkere gerechten. Of het nou aan de ATAG apparatuur ligt, de goede begeleiding van de chef, óf onze eigen kookkunsten: het was heerlijk.

De conclusie van de woonadviseurs
Onze woonadviseurs kregen, onder leiding van Bruynzeel Keukens, na het eten nog wat extra uitleg over de apparatuur. Een oven die geen warmte verliest én goed schoon te maken is, een wok brander die niet alleen rondom maar ook onder de pan verwarmt en genoeg pitten om een sterrenmaaltijd op te bereiden; onze woonadviseurs zijn overtuigd!
Benieuwd naar wat wij hebben klaargemaakt? Of wil je zelf ook een mediterraanse lunch op tafel zetten deze zomer? Je kunt alle recepten terugvinden op de website van de kookfabriek.


Ontdek meer projecten

Log in of maak een gratis account aan

  • Makkelijk en snel contact met BAM
  • Beheer alle documenten van jouw woning overzichtelijk op één plaats
  • Deel tips en ervaringen op het forum