“Binnen 48 uur verhuizen én wonen in je huis, het kan!”

Op donderdag 3 december 2015 werd de laatste woning van het project Nieuw Westveen te Reeuwijk opgeleverd. Ook Judith en Edwin kochten een woning in dit project en vertelden vol trots hoe zij van de woning een echt droomhuis hebben gemaakt.

Een plekje samen
Voordat Judith en Edwin naar hun nieuwe woning in Reeuwijk verhuisden, reisden ze de eerste twee jaar van hun relatie (nu vijf jaar gelukkig samen) op en neer tussen Reeuwijk, waar Edwin een huis huurde, en Gouda waar Judith een koophuis had. Het werd hoog tijd voor een nieuw plekje samen en het stel ging dan ook samen op zoek. Toen Judith en Edwin de locatie van hun hoekhuis in het project Nieuw Westveen zagen, waren ze direct verkocht. Gebruikmakend van de mogelijkheden van Victor&Wonen heeft het stel samen een huis dat hun persoonlijkheden perfect weerspiegeld.

Eigen stempel
De eerste persoonlijke keuze die Judith en Edwin hebben gemaakt wordt direct duidelijk wanneer je de woonkamer binnenloopt. Een chique kookeiland en een grote eettafel aan de tuinzijde van de woning zijn de blikvangers in deze ruimte. “We houden enorm van lekker koken en gezelligheid, dus was de keuze voor de Leefwijze Culinair snel gemaakt”, vertelt Judith. Dat het stel van gezelligheid houdt, wordt nog eens extra duidelijk door de heuse bar die ze in de aanbouw van hun woning hebben laten realiseren, mét toegang tot de jacuzzi.



Voor iedereen een passende en unieke Woonsfeer
Judith en Edwin hebben ervoor gekozen hun woning woonklaar te laten opleveren in de Woonsfeer Design, één van de zes Woonsferen van Victor&Wonen. “We weten dat onze buurtgenoten ook voor deze Woonsfeer kunnen kiezen, maar twijfelen er geen moment aan dat onze woning uniek is. We hebben ons huis zowel in indeling als in afwerking helemaal zelf samengesteld. Daardoor hebben we echt ons eigen plekje kunnen creëren! Met alle keuzemogelijkheden van Victor&Wonen twijfelen we er dan ook niet aan dat iedereen zijn eigen unieke thuis kan creëren.” De keuze voor een Woonsfeer bood voor Judith en Edwin bovendien  een praktisch voordeel, legt Edwin uit. “Zelf zijn we niet zo handig en zo konden we direct na oplevering wonen.” En van dat voordeel heeft het stel gebruikgemaakt: op 3 november ontvingen zij de sleutel van de woning en op 5 november sliepen ze er al. “Binnen 48 uur verhuizen én wonen in je huis, het kan! Als je de juiste partijen combineert met een goede planning. En het helpt als je veel meubels nieuw koopt; dan kun je ze precies op het juiste moment laten afleveren”,  vertelt Edwin.

Tot in de puntjes
Na een half uur rondkijken in de woning van Judith en Edwin is het duidelijk: alles is tot in de puntjes afgewerkt: de gordijnen hangen en de elektriciteitskabels zijn perfect weggewerkt. Ook qua meubilair zit het goed: het op maat gemaakte Tv-meubel, de planken aan de muur en de inloopkast passen precies bij de strakke afwerking van de woning. Zelfs de tuin is al aangelegd! “Omdat Edwin dichtbij de bouwplaats woonde, was het heel makkelijk om de kozijnen, keuken en inloopkast in te laten meten. Jan, onze uitvoerder van BAM Woning, was hier erg flexibel in. We konden altijd even bij hem aankloppen als we even in ons huis wilden zijn om de maatvoering te controleren.”



Flexibiliteit tijdens de bouw
De woning van Judith en Edwin komt helemaal overeen met de droomwoning die ze altijd al voor ogen hadden. Het stel is dan ook ontzettend blij met het eindresultaat. “Met de aanbouw aan de zijkant van de woning zijn we flink afgeweken van het standaard ontwerp van deze woningen, maar we wilden deze per sé realiseren. We waren erg blij met de flexibiliteit die het gehele projectteam hierin heeft getoond. Maarten, onze contactpersoon van ontwikkelaar Timpaan heeft hierin erg veel voor ons betekend. Daarnaast zijn er ook BAM-medewerkers, zoals Mathieu Hofmann, langsgekomen tijdens de kijkdagen en zelfs de architect, Benedict, heeft de aanbouw in de stijl getekend om ervoor te zorgen dat de aanbouw perfect samen zou gaan met de woning en het straatbeeld.”

De bouwperiode was voor Judith en Edwin overigens de ideale tijd om op zoek te gaan naar partijen die de perfecte gordijnen, inbouwkasten (Tip: www.kastenopmaat.nl) , en elektra voor de bar konden regelen. “Het loont echt om meerdere offertes op te vragen en met meerdere partijen in gesprek te gaan. Maak een goede planning en ga goed vergelijken”, geeft Edwin als tip mee aan toekomstige kopers.



Met recht uniek
Zeker in de beginperiode toen er veel keuzes gemaakt moesten worden zijn Judith en Edwin bijgestaan door hun woonadviseur Jelske. “Zij heeft ons prima geholpen bij het creëren van ons eigen droomhuis. Soms was het lastig om op basis van kleine monsters kleuren uit te kiezen, maar toen we tijdens een kijkdag de muurkleur zagen, waren we heel gelukkig met de kleur die we hadden uitgekozen; hij was zelfs nog mooier dan verwacht!” Ook de ruimte op zolder was een prettige verrassing. “Het was de bedoeling dat ik op de eerste verdieping mijn kantoor zou maken, maar toen we de zolder zagen, heb ik mijn bureau naar boven verplaatst!”, vertelt Judith lachend.  

Aan de einde van de rondleiding die Judith en Edwin ons geven, is het duidelijk dat het eindresultaat er zeker mag zijn. De woning heeft op elke verdieping een persoonlijke touch gekregen en is met recht uniek te noemen.

En met die prachtige en gezellige uitbouw en dito jacuzzi is het duidelijk waar het eerste buurtfeestje georganiseerd gaat worden…!


Ontdek meer projecten

Log in of maak een gratis account aan

  • Makkelijk en snel contact met BAM
  • Beheer alle documenten van jouw woning overzichtelijk op één plaats
  • Deel tips en ervaringen op het forum