Woonvoornemens 2018

Meer sporten, gezonder eten, stoppen met roken? Het nieuwe jaar brengt altijd goede voornemens met zich mee. Victor vertelt je graag over zijn goede woonvoornemens, doe jij mee?

Je kan letterlijk honderden woonvoornemens maken. Ik denk dat je er beter minder kan maken, of meer algemene, dat is makkelijker realiseren. En de positiviteit van een gerealiseerd woonvoornemen maakt dat je volhoud. Ik geef een paar voorzetjes. In 2018 ga ik……

…met de seizoenen leven.
Dat kan je op verschillende manieren interpreteren:
1)met de seizoenen eten:  verse producten van boerderijen uit de buurt, op zijn lekkerst en meest betaalbaar, precies wat je lijf in dat seizoen nodig heeft en met de kleinste mogelijke impact voor Moeder Aarde.
2)met de seizoenen stylen:  je huis een lente uitstraling geven (voor kussens gebruik je de kleuren van tulpen of de nu zo actuele powerpastels). In de zomer gaan we buitenleven, met volop Vitamine Z(on) Als de dagen gaan korten komen er veel tactiele, textiele woonaccessoires in huis en de winterperiode is het sfeervolle, door kaarsen verlichte hoogtepunt van het jaar .
3)met de seizoenen groen decoreren: in januari kerstboom eruit, grote plant erin. Momenteel is de indoor pallet tuin in en zijn groepjes groen red hot. In het voorjaar wat vaker een vers boeket bloemen, waarbij de biedermeier (Shell boeket) zijn plaats heeft afgestaan aan een boeket wat barst van de spontaniteit: allemaal losse bloemen en takken, verschillende kleuren, bladvormen en lengtes stengel. Online verkooppunt Bloomon is hier heel goed in. In het najaar decoreren met pompoenen en andere herfstige materialen en in de winter ruikt het hele huis naar vers dennengroen.



… minder tijd besteden aan zoeken naar spullen
Maar dan moet je eerst alles goed organiseren:
1) sorteer eerst al je spullen. Niet het hele huis tegelijk, maar gewoon kast voor kast. Dat eindigt dan in een compleet uit gesorteerd huis. Als je iets meer dan een jaar niet gebruikt hebt, en ook niet hebt gemist: geef het een tweede leven buiten jouw huis. Kapotte spullen gaan sowieso weg. Als je dan in het voorjaar alles uitgezocht hebt ga je opnieuw indelen?
2) bewaar spullen in de ruimte waar je ze gebruikt. En dan bedoel ik niet dat de kerstversiering het hele jaar in de woonkamer moet blijven. Alhoewel, goed gesorteerd in een platte doos onder de bank!? Nee doe toch maar naar zolder of de bergkast. Motto "hoe intensiever het artikel gebruikt gaat worden, hoe makkelijker het te pakken moet zijn."
3) rubriceer producten als ze in lades of achter deuren bewaard worden. Probeer deze techniek eens in de keuken uit: maak een lade voor alle zaken die met ontbijt te maken hebben en die op kamertemperatuur bewaard worden: broodtrommel, crackers, ontbijtgranen, jams, chocopasta, muisjes, kokosbrood. Zo handig, ik noem het de ontbijtlade en het is een groot succes bij elke klant waar ik hem heb mogen ‘instellen’ .

…meer plezier hebben in en van mijn huis en tuin.
Onder andere door te genieten van de acties die hierboven zijn beschreven, van het resultaat van die acties en van de tijdsbesparing van bovengenoemde woonvoornemens. Ik noem dat woon-win!

Groeten, Victor

Ontdek meer projecten

Log in of maak een gratis account aan

  • Makkelijk en snel contact met BAM
  • Beheer alle documenten van jouw woning overzichtelijk op één plaats
  • Deel tips en ervaringen op het forum