HR++ glas: de finishing touch van een goede isolatie

Als we straks klaar zijn met het verbeteren van de woningen in de Eerste Helmersstraat, zijn deze beter geïsoleerd en voelen koeler in de zomer en warmer in de winter. Dat bereiken we onder meer door het toepassen van HR++ Glas. Hoe dit glas bijdraagt aan meer wooncomfort, leggen we uit in dit nieuwsbericht.

Het principe van dubbel glas
Bij enkel glas koelt de warme lucht binnen af wanneer deze in aanraking komt met het koude glas. Als de lucht genoeg afkoelt, verandert de waterdamp in de lucht in vocht tegen de ramen. Dat noemen we condensatie. Het glas geleidt de warmte in dat geval snel door naar buiten. Bij dubbel glas wordt de ruit dubbel uitgevoerd zodat een tussenruimte (ook bekend als een spouw) ontstaat. Die spouw is gevuld met droge lucht. Omdat deze droge lucht een hoge warmteweerstand heeft, wordt er minder warmte doorgegeven.

HR++ glas
Ondanks de hoge warmteweerstand van droge lucht, wordt er in dubbel glas nog steeds warmte doorgelaten. Om dat verder te voorkomen, is de tussenruimte van HR++ glas (de spouw) gevuld met een edelgas dat ervoor zorgt dat er nog minder warmte wordt doorgelaten. Om dat effect te versterken, wordt HR++ glas voorzien van een dun metaallaagje. Dit laagje is zo dun dat het nauwelijks te zien is, maar het helpt enorm bij het terugdringen van warmteverlies.

Heb je vragen?

Neem contact op met jouw contactpersoon

Of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Het laatste nieuws

HR++ glas: de finishing touch van een goede isolatie

Hoe draagt HR++ glas bij aan een betere isolatie van de woningen in de Eerste Helmersstraat? Dat leggen we uit in dit nieuwsbericht.

Bewoners aan het woord


Wat kan je verwachten? Bewoners van woningen die al zijn aangepakt, vertellen over hun woningverbetering.